Aanpassing Local Rules

door 23 oktober 2016

We merken door de baan dat er onduidelijkheden zijn tijdens het spelen van hole 6/15, met in het bijzonder als het mis gaat, en de bal in het water terecht komt. Daarom is er een aanpassing van de Local Rules ter bevordering van juiste implementatie ‘laterale waterhindernis’ hole 6/15 doorgevoerd.

Wat is de regel

Indien de bal in de laterale waterhindernis van hole 6(15) ligt mag de speler:

  1. Handelen volgens Regel 26-1.
  2. Als extra mogelijkheid met een strafslag droppen in de droppingzone. De droppingzone is aangegeven met een bordje met de tekst droppingzone. De bal moet binnen een stoklengte van het bordje worden gedropt.

Wat is de aanpassing

Indien de bal in de laterale waterhindernis van hole 6(15) ligt en de bal heeft als laatst de rode markering gekruist, mag de speler:

  1. Handelen volgens Regel 26-1.
  2. Als extra mogelijkheid met een strafslag droppen in de droppingzone. De droppingzone is aangegeven met een bordje met de tekst droppingzone. De bal moet binnen een stoklengte van het bordje worden gedropt.

De volledige versie van de Local Rules en de Tijdelijke Local Rules kun je terugvinden op het mededelingen-bord in het clubhuis, en de Local Rules pagina op de website. De Local Rules staan ook op de scorekaart. Het is dus niet zo dat je – als je de bal in het water slaat – altijd naar de dropping-zone mag. Dat mag dus alleen wanneer je bal als laatste een rode waterhindernis markering heeft gekruist. Heeft je bal als laatste een gele waterhindernis markering gekruist (je ligt dus in de ‘waterhindernis’ en niet in de ‘laterale waterhindernis’) mag je alleen handelen volgens regel 26.1, wat bij deze hole meestal neerkomt op één strafslag en opnieuw afslaan.

 

Waarom deze beperking voor gebruik van de dropzone

  • Deze hole is door de architect ontworpen om over het water aangespeeld te worden.
  • De HaReCo is van mening dat dat element de speler niet ontnomen mag worden.
  • Het verplaatsen van de DZ naar een positie waar toch over het water aangespeeld moet worden biedt geen verlichting.

Stroke Index

Na evaluatie van de scores is besloten de Provisionele Stroke Index bij te stellen. Deze nieuwe index wordt van kracht bij het in gebruik nemen van de nieuwe scorekaarten.

Pin It on Pinterest

Share This