Dé app voor golfend Nederland is beschikbaar!

door 17 november 2016

Bron: GOLF.NL 26 augustus 2016

Met de gratis app GOLF.NL speel je een digitale scorekaart en wordt jouw handicap direct aangepast.

Met de app GOLF.NL registreer je qualifying ronden, houd je alle golfprestaties bij en deel je ze met vrienden. Op deze pagina’s gaan we in op de details en geven we antwoord op de meest gestelde vragen.

Voor wie

De gratis app GOLF.NL kan worden gebruikt door alle golfers die bij de NGF zijn geregistreerd. De applicatie is te downloaden voor alle smarthones (Apple en Android). Je kunt de app na het downloaden en eenmalig invullen van het NGF-nummer meteen gebruiken.

Download direct: iPhone | Android

Een account aanmaken doe je zo:

 1. Download de app GOLF.NL en open de applicatie.
 2. Selecteer “Account aanmaken” in het beginscherm.
 3. Voer je NGF-nummer in (dat nummer staat op de voorkant van je NGF-pas).
 4. Voer je barcodenummer in (dat nummer staat op de achterkant van je NGF-pas).
 5. Voer het e-mailadres in waarmee je wilt inloggen en klik op “Verder”.
 6. Kies een wachtwoord en klik op “Verder”.

Wat?

De functies van de app GOLF.NL zijn in te delen in Golf (scorekaart), Vrienden en Mijn spel (prestaties). We leggen het hieronder stap voor stap uit.

Golf

 • Met de app wordt het spelen en inleveren van een qualifying ronde veel makkelijker.
 • Als je op een golfclub aankomt, herkent de app de baan en wordt gevraagd of je een ronde van negen of achttien holes wilt spelen en van welke tees.
 • Je geeft aan of je een qualifying kaart of een oefenronde speelt, je selecteert je marker en begint je ronde.
 • Geen moeilijk rekenwerk meer. Je vult tijdens of na je ronde op je smartphone je scores in en de app doet de rest. De app geeft aan op welke holes je slagen krijgt.
 • Zodra je de scorekaart hebt ingevoerd, krijgt je marker een berichtje om goedkeuring te geven. De rest gebeurt vanzelf. Geen rompslomp meer met stickers en computersystemen. Je ziet direct je nieuwe handicap.
 • Je club krijgt een seintje dat je een nieuwe qualifying score hebt ingediend, er is een automatische uitwisseling van scores tussen clubsoftwaresystemen en de app. Zo klopt de administratie in alle systemen altijd.

Vrienden

Je kunt met de app ook de golfprestaties van vrienden volgen en van alles met elkaar delen. De tijdlijn van de app wordt automatisch bijgewerkt met de laatste golfactiviteiten van iedereen die je volgt – de handicap van een vriend of vriendin, het aantal birdies dat een clubgenoot heeft gemaakt. Heb je zelf op een nieuwe baan gespeeld of ben je trots op je (nieuwe) handicap? Je kunt het met één druk op de knop delen via Facebook of Twitter. Met de sociale functie van de app houd je contact met je golfvrienden en daag je elkaar uit en motiveer je elkaar.

Je kunt alleen vrienden uitnodigen die de app ook gebruiken, dus als ze de app nog niet hebben, stuur ze dan allemaal naar de appstore.

Mijn spel

 • Bij “Mijn spel” vind je bijvoorbeeld de GOLF.NL handicapranking die aangeeft hoe goed je bent in vergelijking met golfers in je vriendengroep, club, stad, provincie, leeftijdscategorie en in heel Nederland.
 • Een ander onderdeel is de Stern Birdieranking. Daar zie je hoeveel (netto) birdies je hebt gemaakt.
 • Is je handicap met vijf of tien procent verbeterd? Heb je jouw hoogste score in stablefordpunten verbroken? Je laagste aantal slagen over negen holes gedaan? De grens van twintig gespeelde rondes bereikt? Voor bijzondere prestaties ontvang je awards en ook die zijn te zien in “Mijn spel”. Alle awards zijn ook zichtbaar op de tijdlijn van je golfvrienden.
 • Onder “Scores” zijn alle gespeelde ronden terug te vinden, inclusief de scorekaart van die ronden en alle andere gegevens.
 • Je kunt bijhouden welke Nederlandse banen je al gespeeld hebt en een lijst met je favoriete banen samenstellen en een verlanglijst maken van banen die je nog wilt bezoeken.

Waarom?

De app maakt golf leuker en qualifying ronden spelen gemakkelijker. Met de komst van de app is het registreren van qualifying scores voor je handicap niet langer ingewikkeld en het bijhouden en delen van je golfprestaties wordt heel gemakkelijk.

Pc en tablet?

Alle functies en mogelijkheden van de app werken ook op een tablet of pc. Ga hiervoor naar de webpagina mijn.golf.nl.

Meer informatie is te vinden op golf.nl/app of de veelgestelde vragen sectie.

Pin It on Pinterest

Share This