6 Dingen die écht (niet) kunnen met een mobiel

door 25 december 2016

Bron: Startende Golfers 10 januari 2017

We zitten steeds vaker op onze smartphone en ook tijdens golf wordt er steeds meer gebruik gemaakt van een smartphone. Vaak worden de telefoons voor dingen gebruikt die niets met het golfspel te maken hebben; appen naar vrienden, de mail checken, even het weerbericht voor morgen bekijken, de buienradar checken, scores van sporten volgen, enzovoorts. Maar wat mag nou wel of niet met een smartphone tijdens het golfen?

Geluiden afspelen op de telefoon

Dit komt voort uit de etiquette-regels van golf waarin wordt voorgeschreven dat een golfer respect voor de baan en de medespelers moet hebben en geen onnodig oponthoud mag veroorzaken. Zet een telefoon daarom op stil tijdens een ronde golf

Hulp krijgen tijdens het spel of een slag

Het is niet toegestaan om iemand te bellen, sms’en of te appen om advies over een swing te vragen of samen een hole te bespreken voor de beste course management.

Muziek luisteren tijdens het spelen

Muziek luisteren is niet toegestaan, omdat het de gemoedstoestand kan beïnvloeden of omdat een golfer een beter tempo kan aanhouden met bepaalde muziek.

Apps die meer tonen dan alleen de afstanden

Een app die alleen afstanden aangeeft is toegestaan op de golfbaan mits de golfclub de plaatselijke regel gebruikt voor het gebruik van afstandsmeters op de baan. Een app die de windsnelheid of helling (slope) kan meten, is niet toegestaan. Een app die globale weersomstandigheden van een regio toont mag weer wel, zolang de app maar niet het precieze getal op uw locatie kan weergeven.

Smartphones tijdens wedstrijden

Tijdens wedstrijden kunnen er plaatselijke regels van toepassing zijn volgens het wedstrijdreglement. Het is daarom erg belangrijk deze te controleren voor de wedstrijd. een voorbeeld hiervan is: “Telefoneren in de baan is niet toegestaan met uitzondering van noodgevallen.”

Bijna alles mag met een smartphone

Eigenlijk kan bijna alles op een telefoon tijdens het spelen. Zolang u er maar voor zorgt dat u het spel niet ophoudt en andere mensen tot last bent met uw telefoon. U kunt dus gewoon appen, Instagrammen, nieuws lezen, aandelen verkopen, foto’s maken, uw mail checken, geld overmaken, golfafspraken in plannen, etc.

Heeft u hier ook wel eens mee te maken?

Pin It on Pinterest

Share This