Vanaf welke tee slaat u af?

door 7 april 2017

Bron: Redactie GOLF.NL | 1 maart 2017

De NGF is een nieuwe campagne begonnen om spelers aan te moedigen van de tee te spelen die het beste bij hun spel past. Het advies is voortaan gebaseerd op de afstand die golfers kunnen slaan.

Sinds 2012 is het mogelijk om van verschillende kleuren tees qualifying rondes te spelen. Sindsdien mogen mannen en vrouwen bijvoorbeeld Q ronden van de gele tees spelen. Spelers van beide geslachten mogen ook spelen van de rode tees (de afslagplaatsen waar de rode teemarkers staan). De vrije keuze blijft bestaan, maar voor het merendeel van de ronden heeft de NGF een advies dat is samengevat op een poster (zie onder). Het advies om van de tee te spelen die het beste bij je past, komt voort uit onderzoek. Die onderzoeken geven aan dat spelers die van de juiste kleur tee spelen meer spelplezier hebben en snelheid in hun spel houden. Een speler die op een par 4 de green in twee slagen kan bereiken, beleeft meer plezier aan golf dan een speler voor wie de green minstens drie slagen weg is.

Vanaf nu is het advies gebaseerd op hoe ver men kan slaan:

  • Tot 125 meter – oranje tees
  • Tussen de 125 en 160 meter – rode tees
  • Tussen de 160 en 190 meter – blauwe tees
  • Tussen de 190 en 225 meter – gele tees
  • Verder dan 225 meter – witte tees

De poster wordt met een begeleidende brief naar alle golfclubs gestuurd. Lees hierover meer in een bericht van de NGF. Kun je je vinden in het nieuwe advies? Laat het ons weten: redactie@golf.nl, @Golfnl of Facebook. Klik hier voor een grote versie van de poster.

Kies je Tee

Pin It on Pinterest

Share This