Golf toegankelijker maken

door 10 juli 2017

Bron: GOLF.NL 7 juli 2017

De afgelopen jaren heeft de digitale wereld flinke sprongen gemaakt en dat biedt goede mogelijkheden om golf toegankelijker te maken. Het handicapssysteem wordt door veel golfers namelijk nog steeds als ingewikkeld ervaren terwijl we het doel hebben om spelers juist te stimuleren meer scores in te leveren. Meer qualifying scorekaarten betekend een actuelere handicap en betere golfers!

Om het handicapsysteem toegankelijker te maken wordt een aantal regels rondom het handicapsysteem aangepast. Uiteraard met de traditie van de sport in gedachte houdend; als golfer ben je je eigen scheidsrechter en daarom zelf verantwoordelijk voor je handicap.

Vier landelijke bijeenkomsten

In het najaar zal het NGF vier bijeenkomsten op verschillende plekken in Nederland organiseren waar ze alle wijzigingen voor de golfclubs en –banen zullen toelichten. Alle clubs worden uitgenodigd.

Hierna een selectie van belangrijke wijzigingen die ze in de bijeenkomsten zullen toelichten. Ze gaan het ook hebben over de veranderende rol van de handicapcommissie van controlerend aan de ‘voorkant’ naar toezichthouden aan de ‘achterkant’

 

We moeten het handicapsysteem laagdrempeliger maken!

Een papieren scorekaart niet meer nodig en niet bewaren

Op dit moment voeren al heel veel golfers hun scorekaarten in via de zuil/computer op de club of via een app zoals die van GOLF.NL. Voorheen moest de fysieke kaart op de club ook nog worden ingeleverd, maar dat is niet meer nodig. Als een scorekaart digitaal wordt ingeleverd en digitaal getekend is door een marker, hoeft de kaart dus ook niet meer thuis of op de club bewaard te worden.

Niet meer verplicht vooraf aanvragen

In het EGA Handicap Systeem staat op dit moment beschreven dat je, om een qualifying kaart te mogen spelen, vooraf je kaart moet aanvragen. In de apps van sommige clubs en de app GOLF.NL is dit al niet meer noodzakelijk. Na je ronde kan je op het terras of s ’avonds op de bank de kaart inleveren. Op dit moment wordt er ook gesproken over een wereldwijd handicapsysteem. Zoals het er nu naar uit ziet, zal het vooraf registreren van qualifying kaarten daar ook geen eis meer zijn.

Meerdere keren 9 holes op één dag

Het spelen van 9 holes ronden wordt steeds populairder. Hoe meer scores een speler inlevert hoe betrouwbaarder zijn/haar handicap. In dit streven past het om meerdere 9 holes ronden op een dag toe te staan.

Pin It on Pinterest

Share This