Golfster van het jaar 2018

door 17 januari 2019

Tijdens de nieuwjaarsreceptie werden de golfer en golfster van 2018 bekend gemaakt. Zowel bij de dames en heren waren er drie genomineerden, maar voor diverse mensen was het wel al bekend dat Wim golfer en ikzelf golfster van het jaar zouden worden. Wim nogmaals proficiat! Super knap twee jaar op een rij!! Ook de nummers twee en drie, Marjan, Els, Huub en Walter hebben wederom een enorme prestatie neergezet in 2018.

Natuurlijk ben ik enorm trots op deze titel, maar dit was me niet gelukt zonder alle motivatie, steun en geweldige tips van mijn flight-genoten.

De eerste lessen

Tennissen was al mijn passie en ik dacht dat golfen snel zou gaan vervelen. Maar overgehaald en lichtelijk gepusht door vriendinnen om toch te beginnen, heb ik me ingeschreven bij Sandy voor mijn eerste lessen in november 2016. Mede door haar heb ik de smaak te pakken gekregen. Ze heeft me stapje voor stapje en met veel geduld de beginselen van het golf bijgeleerd.

In juni 2017 heb ik mijn GVB gehaald en ben ik meteen lid geworden van HGC, onder andere door het volgende…

Ik was inmiddels een paar keer na een wedstrijd op de club beland voor een drankje. Hier ging een wereld voor me open. Het was er druk en luidruchtig en er stond een man op een bartafel met dansende vrouwen erom heen, heel bizar, vond ik toen?. Maar het wendde snel en al gauw was ik 1 van die dansende dames…

Ik ben vrijwel meteen mee gaan doen aan alle Dodavo’s waardoor ik mij snel welkom voelde door de hartelijkheid van mijn medespelers en de gezellige avonden na afloop. Hier heb ik veel van geleerd en na een paar maanden ben ik mee gaan doen aan de verschillende wedstrijden. Zodoende dat jaar al gezakt met mijn handicap van 54 naar 32!

Toen volgde een nieuw golfjaar, 2018!

Het begon met de seizoensopeningswedstrijd. Ik kwam binnen met 48 Stableford punten, wat een gekkenhuis. Die dag liep ik met 3 geweldige golfers, waarvan Dries mijn marker was. Hij heeft mij die dag het vertrouwen gegeven in mezelf en toen voorspelde dat 2018 mijn golfjaar zou worden! Enne… hij had gelijk.

Dus dat gaf me veel zin en moed om aan vrijwel alle wedstrijden mee te gaan doen. Vele tips en goede adviezen heb ik gekregen. Soms irritant, maar zeker altijd goed bedoeld! Hier heb ik mijn voordeel uitgehaald en heb zo al spelende vele strategieën en regels geleerd.

De Golden Bra

Er is ook een nieuwe damesgroep, De Golden Bra, opgericht waarmee we 1x per maand naar de Alliancebanen proberen te gaan, super leuk om hier bij te zijn. Verder heb ik me ingeschreven voor de NGF-competitie van 2019 en mag ik gaan mee spelen met de toppers van Dames2. Kortom weer genoeg uitdagingen.

Rest mij nog iedereen te bedanken die zich vrijwillig inzet voor onze prachtige club en wens ik jullie allemaal een gezond, sportief en liefdevol nieuwjaar

Charlotte Beekvelt

Pin It on Pinterest

Share This