Nieuwe golfpro in Helmond: Arthur Kleeven

door 13 maart 2019

(van voetballer tot golfprofessional)

Het zal even wennen zijn voor onze leden. Sandy weg en Arthur nieuw per 1 april 2019. Qua dienstverlening en les inhoud zal Arthur het werk van Sandy gaan voorzetten, maar gaat ook graag nieuwe uitdagingen aan.

Wie is Arthur Kleeven?

Hij is een geboren Somerennaar (1971) . Een plaats waar hij nog altijd aan gehecht is. Zijn leven kenmerkt zich vooral door de beoefening van diverse sporten, dus hij is zeer sportief. Hij begon zijn sportloopbaan als voetballer. Eerst bij Someren en vanaf zijn twaalfde kwam hij bij de jeugdopleiding van PSV. Door zijn keuze voor de opleiding van het CIOS in Sittard, waarbij hij de eerste jaren intern was, moest hij de jeugdopleiding van PSV verlaten en heeft hij als A junior gevoetbald bij Sittardia. Bij Fortuna Sittard was op dat moment geen plaats in de opleiding. Met twee andere A spelers van PSV ervoer hij het nivo van Sittardia als een soort “hotse knotse voetbal”. Het was dan ook niet vreemd dat hij op het CIOS als specialisatie tennis koos.

Keuzevak golf

Maar ook was het in die tijd voor het eerst mogelijk als keuzevak golf te kiezen. Hij heeft er nog altijd plezier in dat hij daarvoor heeft gekozen. Hij leerde dan ook golfen op de Brunssummerheide en heeft daar het GVB gehaald. Na afronding van zijn studie keerde hij terug in Someren, waar hij, onder andere ook in Heeze, tien jaren tennislessen heeft gegeven. Ook heeft hij nog een aantal jaren gevoetbald bij VELOC, later SV Gestel. Vanaf 1999 is hij overgestapt naar golf en was hij, samen met Rob Mouwen, betrokken bij het verzorgen van golflessen en de realisatie van de golfbaan in Asten. Van 2002 tot 2004 heeft hij de opleiding tot golfpro gedaan en liep hij stage bij ‘De Hooge Vorssel’ in Nistelrode. Na zijn B diploma is hij gestart met de A opleiding en werkte hij op de ’Oosterhoutse Golfclub’. In 2007 begon hij samen met twee anderen de golfschool op de Golfhorst. Nadat hij er alleen voor kwam te staan is hij doorgegaan met de ‘Golfschool Arthur Kleeven’en kon hij zich inmiddels 2012, vestigen in Someren. Daar bestaat de golfschool inmiddels uit vier personen. Naast Arthur zijn dat Tim Wilbers, Edith Eijkemans en, part time, Marc Ten Holter. Het is de bedoeling dat Arthur tenminste drie dagen in de week in Helmond is. Op de andere dagen zal er iemand van zijn golfschool aanwezig zijn.

Privé achtergond

Nog steeds is Arthur met een aantal vrienden actief in het zaalvoetbal. Daarnaast gaat hij ook regelmatig skiën. Hij is getrouwd met Angelique (Goeree-Overflakkee), die hij twaalf jaar geleden heeft leren kennen. Zij had toen een kapsalon in Middelharnis. Inmiddels heeft zij al weer zes jaar een kapsalon in Someren. Zij hebben twee kinderen, een meisje van acht en een jongen van vijf jaar. Zij hebben samen net een nieuw huis gekocht in Someren. Dat geeft aan dat er weinig kans is dat Arthur nog eens gaat verhuizen naar Helmond.

Ambities

Zoals al is aangegeven zal hij de lijn van Sandy als het gaat om de golflessen voortzetten. Toch is hij ook niet vies van nieuwe uitdagingen. Hij is een bewonderaar van de golfer B. De Chambeau. Deze schiet het laatste jaar op de internationale golftoernooien als een komeet naar boven. Velen van onze leden zullen zijn door hemzelf ontwikkelde techniek wel eens bekeken hebben. Het is bijna revolutionair in het golfwereldje dat er een nieuwe techniek is ontwikkeld. Arthur heeft deze techniek tot in detail bestudeerd en is daar zeer enthousiast over. In deze techniek worden alle slagen tot een soort standaard slag en beweging terug gebracht, waardoor alles makkelijker en efficiënter wordt. Een van de uitgangspunten daarbij is dat alle lengtes van de clubs gelijk zijn en de lengte van de slagen alleen wordt bepaald door de hoek van de club. Wie het aan durft kan met Arthur op deze weg verder gaan en bezien of dat voor hem of haar ook tot een verbetering in het spel kan leiden.

Wij wensen Arthur veel succes als pro binnen onze club en hopen dat hij met veel plezier vele jaren bij onze club kan werken.

Fons Jacobs

Pin It on Pinterest

Share This