Golfvereniging de Albatros te Prinsenbeek

door 4 mei 2019

Golfvereniging Albatros, uitdagende baan op eeuwenoud landgoed. Op het landgoed, Bosdal, van het voormalige kasteel Boschdal is het huidige golfterrein van de Albatros gevestigd. Het thans niet meer bestaande kasteel heeft in de 2e W.O. een grote rol gespeeld in het Brabants verzet tegen de bezetters. Waar eerst gestreden werd voor Koningin en Vaderland lopen nu mannen en vrouwen met clubs rondom van vaste afslagplaatsen een balletje van circa 42 mm met zo weinig mogelijk slagen in een hole van bijna 11cm te plaatsen. En dat enkel ter meerdere eer en glorie van zichzelf.

De golfbaan is nagenoeg even groot als die van Overbrug. Heeft twee par 5 holes en op een hole twee verschillende tees. De holes liggen in lussen van drie holes en vormen samen met de lus van de oefenfaciliteiten een klavertje vier met als middelpunt het clubhuis. Opvallend zijn de jaloersmakende mooie fairways(foto fairway van hole 9 naar clubhuis).

Door spelers van onze club wordt de baan niet als zijnde extra moeilijk ervaren. De derde lus, hole 7,8 en 9 is o.a. door de waterpartijen, penalty area’s, het moeilijkst. Je moet telkens keuzes maken of je de bal net voor of juist over de hindernis speelt. En die afweging pakt nogal eens verkeerd uit. Door de NGF wordt de baan aanzienlijk moeilijker ingeschat dan die van Overbrug; je krijgt maar liefst en vijf strokes meer en dat is moeilijk te verklaren. De fairways van de Albatros zijn over het algemeen breed en het aantal moeilijke afslagen is daardoor beduidend minder dan bij Overbrug.

Het clubhuis ziet er goed uit met een gezellig restaurant en een terras dat uitzicht biedt op de afslag van hole 7 en het approachen en putten op hole 9. De caddymasters zijn door de week aanwezig van 10.00 tot 15.00 uur en in het weekend van 10.00 tot 12.00 uur. De overige tijden worden verzorgd door medewerkers van het restaurant. De club werkt met marshalls die goed zichtbaar en aanspreekbaar op het terrein en die tevens sturing geven voor een vlotte doorstroming. Af en toe verwijzen zij flights door naar een andere lus.

De Albatros is een mooie, goed onderhouden baan die zeker de moeite van een bezoek waard is, op ongeveer vijf kwartier reizen van Overbrug.

Piet de Jager

Pin It on Pinterest

Share This