Nieuwe leden

door 27 mei 2019

We gaan de komende maand kennis maken met een aantal nieuwe leden van onze Business Club. Dit keer Mark Dankers.

Wat doet Stappert/Noxon?

Stappert/Noxon is ontstaan uit het van oorsprong Helmondse bedrijf Noxon en na de fusie in 2017 met Stappert uit Zwijndrecht is men verdergegaan onder de naam Stappert/Noxon. Het is voornamelijk een handelsbedrijf in roestvrij staal. De belangrijkste sectoren waaraan zij leveren zijn de Petrochemie, de machinebouw, de scheepsbouw en de voedings­­middelen­industrie. Met een korte onderbreking is de Helmonder Mark Dankers sinds 1993 algemeen directeur van dit bedrijf. Inmiddels is er sprake van 85 FTE’s en behoort het bedrijf tot de JMS-groep (Jaquet Metal Service), waarin wereldwijd sprake is van 3.500 arbeidsplaatsen, met een omzet per jaar van 8-9 duizend ton roestvrij staal. Hiervan is ongeveer 50% bestemd voor het buitenland. Hij zet zich ervoor in om de lokale werkgelegenheid te bevorderen door samenwerking te zoeken met Helmondse bedrijven. Zo is het transportbedrijf Van den Broek al jaren hun huistransporteur. Dat is ook zijn reden om lid te worden van de Business Club van HGC ‘Overbrug’. Wij beschikken over een mooie golfbaan, een prachtig clubhuis en heel veel gezelligheid, maar hij hoopt ook dat de deelnemende leden oog hebben voor elkaar. Een voorbeeld is ook de inschakeling van het bedrijf van Jeroen van Ganzewinkel (Talentscoutz) bij de geslaagde invulling van twee vacatures binnen zijn bedrijf.

Privé

Ja hoor, Mark is een telg van de EHAD-familie Dankers. Hoewel hij als kind graag in het busvervoer wilde werken, zoals zijn vader Geert en oom Wilnard, werd het toch een geheel andere carrière. Uiteindelijk kwam hij al snel in het staal terecht. Hij is gehuwd met de Helmondse Wendy Dankers-Smits. Samen hebben ze twee dochters van 15 en 12 jaar. De kinderen zijn op dit moment nog vooral geïnteresseerd in het paardrijden. Dat slokt een deel van zijn privétijd op. Ook zijn echtgenote heeft vooralsnog geen interesse in de golfsport.

Waarom golf?

Waarom Mark dan wel. Via een andere oom, Toon Geerts, groeide in 2006 zijn belangstelling voor het golfspel. Ook bleek dat binnen het bedrijf werd ervaren dat golfen ook directe relatie begon te krijgen tot het noodzakelijke netwerken. In dat jaar heeft hij dan ook met een aantal vrienden het GVB gehaald op ’t Woold en ja, bij onze nieuwe golfpro Arthur Kleeven. Na enige tijd business lid te zijn geweest op de Golfhorst, hebben met name Nico Berkers en daarna Jeroen van Ganzewinkel hem overgehaald lid te worden van de Business Club van HGC ‘Overbrug’. Hij verwacht hier naast gezelligheid en plezier ook te kunnen netwerken. Ook vindt hij onze baan uitstekend geschikt om met klanten te lunchen en te golfen. Negen holes is dan ook daarvoor een goede formule.

Wij hopen dat Mark op onze club kan vinden wat hij daarvan verwacht. Hij hoopt dan ook vaker van onze baan gebruik te kunnen maken en het gebrek aan tijd om te zetten in prioriteit.

Fons Jacobs

Pin It on Pinterest

Share This