De jaarlijkse golfdag voor de mensen van ORO/SWZ

door 12 juni 2019

4 juni 2019: Het was zoals gebruikelijk mooi weer met een lekker zonnetje erbij. Het beloofde weer een mooie dag te worden onder leiding van Loek van Poppel met zijn team van vrijwilligers. Dit zijn Ton Geerts, Hans Manders, Wim van Elk, Eugene Cosijn en Arie de Vries. Vanaf kwart over negen uur rijden de taxibusjes af en aan om de ongeveer 30 gehandicapte, al dan niet in een rolstoel, bij de HGC ‘Overbrug’ af te zetten.

Vervolgens worden alle gasten met hun begeleiders getrakteerd op koffie met een lekker hapje. Na de koffie worden er drie groepen gevormd om aan de slag te gaan met diverse golfactiviteiten op de driving range en de chipping- en puttinggreen. Alle deelnemers zijn erg enthousiast en zij doen hun stinkende best om tot een goed resultaat te komen. Snel komt men erachter dat het toch niet zo simpel is als het lijkt en dat je snel de ‘fout’ in kunt gaan.

Even uitrusten!

In de middagpauze wordt goed gegeten en natuurlijk ook gerust, want men moet bijkomen van de gedane inspanning. Na de middagpauze worden de groepen van activiteit gewisseld en komt Claudia van Hout namens de Business Club van de HGC ‘Overbrug’ meedoen met de begeleiding bij een van de golfactiviteiten. Zij ziet tot haar groot genoegen dat de ondersteuning vanuit de Business Club tot fraaie resultaten heeft geleid en dat dit navolging verdient. We gaan dus een lange traditie gewoon voortzetten!

HGC ‘Overbrug’, inmiddels de bezitter van een fraaie en vernieuwde golfbaan en een juweeltje van een paviljoen laat hier weer duidelijk zien het hart op de goede plaats te hebben en dus kan en moet er goed worden gezorgd voor onze medemens met een beperking. Na een inspannende dag wordt door de leiding van ORO/SWZ een dankwoord uitgesproken en wordt er aan alle vrijwilligers een eigengemaakte sculptuur aangeboden. Na een heerlijk drankje verschijnen de taxibusjes weer en keren onze gasten weer terug naar huis.

Arie de Vries

Pin It on Pinterest

Share This