Golfbaan Landgoed de Kurenpolder

door 10 juni 2019

Ingeklemd tussen de druk bevaren Bergsche Maas en het Kurenpoldermeer met waterpret van recreanten ligt Golfbaan Landgoed de Kurenpolder. Met zo’n 5292 meter is hij nagenoeg gelijk aan onze baan. Twee keer een par 5 hole en zes par 3 holes. De moeilijkheidsgraad is beduidend hoger; je krijgt maar liefst 6 slagen meer dan bij ons en die heb je nodig ook.

Veel water, veel polder, naar rechts en links aflopende fairways en veel al dan niet geknotte bomen die je keuzemogelijkheden beperken. Door de aflopende fairways lopen de balletjes meters naar beneden om daar tussen struiken en bosschages te eindigen. Dat kost extra slagen. Als je geluk hebt rolt je bal door naar de naastliggende fairway en kun je van daaruit alsnog de green aanspelen.
De favoriete hole is hole zes, een par vier van 357 meter; eerst zo’n 130 meter over land en water en dan verder op de fairway (zie foto).

Het is kicken als de afslag over land én water lukt. Er is een mooi clubhuis met serre en terras, dat een panoramisch uitzicht biedt het op het Kurenpoldermeer.

Zo kijk je als je een bal in het water slaat.

Geen caddiemasters

De Kurenpolder kent geen caddiemasters. De medewerkers van het restaurant regelen alle reserveringen en teetimes. Sinds enige tijd worden leden vrijwillig ingezet als marshal. Zij rijden rond met namenlijsten van de ingeschreven flights. Wij kregen te maken met iemand die zo onopvallend mogelijk wilde zijn en daardoor juist nadrukkelijk aanwezig was. Hij was zich aan het inwerken. Het zal wel goed komen.

Leden van ons die voor het eerst op Kurenpolder speelden, werden volledig verrast door de moeilijkheidsgraad en hadden na afloop iets van ‘dat nooit meer’; ik ook. Maar als je een tweede en derde keer gaat, wordt je course management beter en kun je steeds dichter bij je buffer spelen. Dat verhoogt het spelplezier. Je gaat de baan steeds leuker vinden.

Ofschoon ik nog niet op alle banen van de Golfalliantie heb gespeeld, zet ik hem voorlopig in de top drie van de alliantiebanen.
Over Den Bosch is het ruim een uur rijden vanaf HGC ‘Overbrug’.

Piet de Jager

Pin It on Pinterest

Share This