Handicart wedstrijd

door 12 juni 2019

De thuisblijvers hadden dit keer ongelijk. Onder prachtige weersomstandigheden vond op Tweede Pinksterdag deze wedstrijd plaats. Vierenveertig leden vonden het de moeite waard om aan deze wedstrijd, met een tweeledig doel, deel te nemen. In de eerste plaats was het een fun-wedstrijd oftewel een wedstrijd waarbij het plezier voorop staat. Maar niet onbelangrijk was ook het goede doel.

Dankzij deze jaarlijkse wedstrijd zijn wij in staat om voor onze medeleden die moeilijk te been zijn en toch graag van het mooie golfspel willen genieten, tegen een geringe vergoeding, een handicart ter beschikking te stellen. Over het hele land wordt dan ook één keer per jaar deze wedstrijd gespeeld om geld te vergaren voor de Stichting Handicart Nederland. Dankzij deze wedstrijden kan op vrijwel alle Nederlandse golfbanen, voor hen die het nodig hebben, een handicart beschikbaar worden gesteld. En hoe hoger de opbrengst des temeer mogelijkheden er voor de club is om meer buggy’s te ontvangen van deze Stichting, waarvan men ook donateur kan worden.

Torenhoge opbrengst

Dit jaar mogen we spreken van een recordopbrengst. Met behulp van enkele sponsoren en de gratis beschikbare vier kavels, waarop geboden kon worden via een Amerikaanse veiling, kon op de rekening van genoemde Stichting een bedrag worden overgemaakt van €3.085. De organisatie onder leiding van Hein Ottenheijm en Leon van Zon, was dan ook niet alleen dankbaar maar ook sprakeloos over dit prachtige resultaat. Niet alleen de financiën, maar ook de sfeer en de gezelligheid na afloop van de wedstrijd, maakten dat deze dag als zeer geslaagd mag worden beschouwd.

Organisatoren Leon en Hein

De wedstrijd

Wat deze wedstrijd zo uniek maakt is dat er Mulligans kunnen worden gekocht (ook weer voor het goede doel). Een mislukte slag, ‘niet erg, zetten we gewoon een Mulligan in’, was een veel gehoorde opmerking.
Aan het eind was er ook nog een winnaar. Met 43 Stableford punten kwam Niels van Gestel als winnaar uit de bus en hij mag onze club vertegenwoordigen op de regionale finales. Peter van der Linden, Leon van Zon en Anne Siemer maakten de eerste vier plaatsen compleet.

Alles bij elkaar was dit weer een zeer geslaagde dag en opnieuw een waardevolle bijdrage aan de goede sfeer in onze club. Deze wedstrijd verdient het om volgend jaar alle beschikbare 60 plaatsen in te vullen. Maar met 44 deelnemers was de organisatie tevreden en is de weg omhoog weer ingezet.

Fons Jacobs

Pin It on Pinterest

Share This