De Nieuwegeinse Golfclub

door 16 juli 2019

De baan ligt globaal gezien tussen het Amsterdam-Rijnkanaal en de A27 in een polderlandschap. Er is een mooi clubhuis en in de receptie zitten op alle dagen caddiemasters, die in dienst bij de club zijn. Omdat de contributie voor onbeperkt speelrecht €1.215 is, bijna €500 meer dan die bij ons, beschikt de club over voldoende financiële middelen. Daarvan zullen bijvoorbeeld deze medewerkers wel van worden betaald. Hiermee is niet gezegd dat alles met die vaste medewerkers op rolletjes loopt. Door miscommunicatie konden wij met twee flights van drie personen maar negen in plaats van de gevraagde en toegezegde18 holes lopen. Dat was geen leuke start.

Een milieubewust onderhouden baan

De baan is ongeveer honderd meter langer dan die van ons en heeft, naast acht par-4 holes, zes par-3 en vier par-5 holes. Er is veel water en ballen die in de rough komen, krijg je er zonder extra slagen bijna niet uit. Je krijgt zes slagen meer op je playing handicap dan bij onze baan. De baan wordt natuurvriendelijk en milieubewust onderhouden en is ook te zien: hij ligt er prima bij. De routing is duidelijk en met behulp van heggetjes blijven de spelers goed op de paden.

Curieus is een volkstuinachtige enclave ingebouwd tussen de holes 6, 7 en 8. Hole 9 heeft de hoogste stroke index: je moet langs en over water en ook nog een dogleg passeren. Een ware uitdaging!
Dat de club zorg toont voor de spelers getuige een plaatselijke regel: ‘In verband met de aanwezigheid van de eikenprocessierups zijn de bomen waarin dit is geconstateerd voorzien van een rood-wit lint. Het gebied onder dergelijke bomen is een verboden speelzone en moet volgens de regels van de GUR worden ontweken’.
Al met al een mooie baan die in mijn top drie van de Golfalliantie komt. Of hij daarin blijft wordt pas op het eind van de ronde langs alle banen zeker.

De reistijd vanaf HGC ‘Overbrug’ is ongeveer vijf kwartier. Terug is dat beduidend langer in verband met de dagelijkse files. Advies: ga niet op vrijdag en als het toch niet anders kan, spreek dan later op de middag af zodat je op de terugweg de files vermijdt.

Piet de Jager

Pin It on Pinterest

Share This