Jeugd handhaaft zich in tweede klasse

Door de Evergreen |
 11 juli 2019

In de periode 2 juni 2019 tot en met 7 juli 2019 heeft ons jeugdteam meegedaan met de NGF Competitie. Ze hebben zich kunnen handhaven in de tweede klasse.

Op zondag 2 juni 2019 was de eerste wedstrijd op de golfbaan van Landgoed Bergvliet in Oosterhout tegen het team van Prise d’Eau. Helaas waren we die dag maar met drie spelers. Yash was enkele dagen ervoor geblesseerd geraakt en kon niet mee doen. Het bleek niet mogelijk om een invaller te vinden. Hierdoor verloren we natuurlijk een single en een Greensome wedstrijd. Pim en Joep kwamen in hun single en Greensome net iets te kort. Loek wist zijn single wel winnend af te sluiten; eindstand 14-2.

Het jeugdteam bestaat uit: Pim, Yash, Loek, Joep, Nickel en Joost

Op zondag 16 juni 2019 gingen we naar golfbaan ’t Woold om daar tegen het team van landgoed Bergvliet te spelen. Deze wedstrijd ging gelijk op. Yash verloor zijn wedstrijd tegen de sterkste speler van Bergvliet. Pim en Loek wisten hun single te winnen en Joep speelde gelijk. In de Greensomes waren de tegenstanders van Pim/Yash te sterk en speelden Joep/Loek gelijk: eindstand 8-8. Op de warme zondag 23 juni 2019 waren we de gastheer van de wedstrijd op onze eigen golfbaan. Op zondag 30 juni 2019 reden we naar Prise d’Eau om te spelen tegen Golfclub Midden-Brabant. Deze wedstrijd werd overtuigend met 11-5 gewonnen. Pim en Loek wonnen hun single met grotere cijfers dan dat Yash en Joep hun singles (net) verloren. Yash/Pim speelden de Greensome gelijk en Joep/Loek wisten de Greensome wedstrijd te winnen.

Op zondag 7 juli 2019 werd de jeugdcompetitie afgesloten op de golfbaan van Midden-Brabant met de wedstrijd tegen ’t Woold. Ook deze wedstrijd wisten onze jongens winnend af te sluiten. Yash en Joep verloren hun single met een klein verschil, maar dit werd ruimschoots goedgemaakt door Loek, die weer een geweldige wedstrijd speelde en zijn handicap weer flink verlaagde. Ook Joost die voor de eerste keer meedeed won zijn wedstrijd en kon zijn handicap verlagen. De Greensome wedstrijden werden zowel door Yash/Joep als Loek/Joost ruimschoots gewonnen. Uitslag 12-4.

Hiermee werd ons jeugdteam uiteindelijk derde in de poule en spelen ze volgend jaar weer in de tweede klasse.

Jeugdwedstrijden 2019

Op 21 juni 2019 werd een jeugdwedstrijd gespeeld.

Uitslag

  1. Joost Schiffers
  2. Stijn Aalders

De eerstvolgende jeugdwedstrijd is op zaterdag 7 september 2019 om 16h00.

Aanmelden kan via E-golf4U of een mail naar jeugdcommissie@hgc-overbrug.nl.
Schrijf je ook in voor de familiewedstrijd op 1 september 2019 en het Jeugd Open Helmonds Golfkampioenschap op 29 september 2019. Zet dit vast in je agenda!!!

Golfen in de vakantie

Tijdens de vakantieperiode zijn er geen golflessen. De lessen beginnen weer in de eerste week van september 2019. Mocht je, bijvoorbeeld omdat je een ander lesrooster op school hebt, graag op een andere dag of tijd lessen, geef dit dan door aan Antoine en/of Arthur.

Tijdens de vakantieperiode kun je natuurlijk wel lekker golfen. Heb je baanpermissie dan kun je met een ervaren golfer (bijvoorbeeld, vader en/of moeder, opa en/of oma of vrienden met HCP 54 of lager) de baan in om flink te oefenen. Je kunt natuurlijk ook gebruik maken van de driving-range (je kunt als jeugdlid bij de caddiemaster een gratis bonnetje krijgen voor twee porties ballen uit de ballenautomaat) en de oefengreens.

Heb je HCP 54 of lager dan kun je afspraken maken in de golf-app. Als je wilt golfen, kijk dan eerst in de baankalender of de baan vrij is. Vraag daarna in de golf-app of iemand met je mee wil gaan en spreek af om 9 of 18 holes te lopen.
Als je op vakantie gaat en je gaat ergens op een vreemde golfbaan spelen, maak dan daarvan een mooi verhaal voor de volgende nieuwsbrief. Je kunt ook een mooie vakantie golffoto opsturen naar jeugdcommissie@hgc-overbrug.nl.

Fijne vakantie en veel golfplezier.

Jeugdbokaal 2019

Nickel van de Kerkhof en Jitze Saasen zijn de clubkampioenen! Op zaterdagmiddag 25 mei 2019 vond de traditionele jeugd­club­kampioen­schappen plaats om de Jeugd­bokaal.

Er werd in twee categorieën gespeeld:  HCP < 36  en HCP >36/baanpermissie. In beide categorieën werd een 9 holes wedstrijd gespeeld met een gezamenlijke nearly en longest. De groep HCP <36 had nog een extra kans op punten d.m.v. een chip en put spel vanuit de afslag hole 3 naar de putting green. Iedere hole-in-one of birdie zou extra punten opleveren. Helaas werden er geen scores behaald.

Jitze won zowel de longest (Nickel-vanaf rood- haalde hem net niet in) als de nearly (waarbij Pim dichterbij lag, maar helaas niet op de green van hole 6).

Uitslagen

HCP <36HCP > 36
1.    Jitze Saasen*1.    Nickel vd Kerkhof
2.    Joep van Lieshout*2.    Thomas Buijs
3.    Pim van Leeuwen2.    Joost Schiffers
4.    Yash Jagesar4.    Mats van Ham
*) Jitze en Joep hadden evenveel punten, Jitze is de uiteindelijke winnaar omdat hij de laatste 5 holes het best heeft gescoord.

Pin It on Pinterest

Share This