Strokeplay kampioenschap

door 2 juli 2019

Op zondag 30 juni gingen vanaf 8.00 uur twintig heren en twaalf dames van start voor het felbegeerde club­kampioen­schap Strokeplay zonder handicap­verrekening. Onder de bezielende wedstrijd­leiding van Frans Hermans, Klaartje Majoor en Leon van Zon werd in twee ronden van 18 holes gestreden om de eer van het club­kampioen­schap bij de dames en de heren in het tot nu zonnige jaar 2019. De deelnemers kunnen terug kijken op een geslaagde wedstrijd­dag, goed georganiseerd en een uitstekend verzorgde lunch in ons clubhuis TIEN. De sfeer onder de deelnemers en het (te) schaars aanwezige publiek was zeer geanimeerd en passend bij de sfeer van onze club ‘Overbrug’.

Spannende wedstrijd bij de heren

Na de lunch gingen twaalf heren de baan in om de tweede ronde te spelen. Er waren nog zeker vijf kanshebbers op de titel. En zowaar na zesendertig holes moest er een play-off aan te pas komen om de winnaar te bepalen. Uiteindelijk ging de voorzitter Wim van de Westerlo na deze barrage met de eer strijken met Fred Berkers als een zeer eervolle tweede. Hoewel Fred behoorde tot de hogere handicappers aan deze wedstrijd heeft hij tot het laatst gestreden voor dit mooie resultaat.

Eén uitblinkster bij de dames

De dames startten na de lunch met zes voor de beslissende tweede ronde. Therris van de Westerlo begon aan deze ronde met 6 strokes voorsprong op nummer twee Ellen Claessen. Maar ook in de tweede ronde was Therris ongenaakbaar en kwam ook nu weer met de beste score binnen. Daarmee deed zich het voor onze club unieke feit voor dat de twee clubkampioenen samen een echtpaar vormen. Bij de dames werd uiteindelijk Klaartje Majoor verdienstelijk tweede.

De deelnemende dames

De winnaars Wim en Therris

Samen met een aantal andere leden werden deze kampioenen en de runners-up in de bloemetjes gezet. Daarna was het nog lang gezellig in ons clubhuis.
De wedstrijdcommissie kan opnieuw terugzien op een geslaagde wedstrijd. Ondanks de soms drukkende hitte kunnen alle deelnemers spreken van een mooie en geslaagde wedstrijddag.

Fons Jacobs

Pin It on Pinterest

Share This