De Strijensche Golfclub

door 12 augustus 2019

De Strijensche Golfclub ligt van alle Alliantieclubs het verst verwijderd van HGC ‘Overbrug’, namelijk115 km. Het is een polderbaan; struiken, bomen, vijvers en slootjes zorgen voor afwisseling in het open polderlandschap. Op slechts enkele plekken zijn hoogteverschillen in de baan gemaakt. Bij binnenkomst zie je een aardig beeldje van een golfspeler dat ter ere van een jubileum aan de club is geschonken (foto).

Huisregels

Het maken van een afspraak verloopt vrij vlot mede omdat er op de website een goede activiteitenkalender staat. De ontvangst is erg hartelijk. De uitbater van het restaurant, tevens caddiemaster, stelt zichzelf voor en vertelt hoe het gaat op de Strijensche Golfbaan. Er wordt niet gewerkt met teetimes en na negen holes moet je ritsen. Verder hebben zij 19 huisregels, waarmee je bij het betreden van de baan akkoord moet gaan. Wij hebben er overigens pas na afloop van onze ronde hebben kennis van genomen en geconstateerd dat wij ze hadden nageleefd. Leden van de club doen vrijwillig marshal-diensten en dragen mede zorg voor een goede voortgang van de flights door de baan.

De baan is 100 meter langer dan die van ons en er zijn twee par-5, vier par-3 en twaalf par 4 holes. De langste par-3 is 204 meter!

Vijf strokes meer

Je krijgt 5 strokes meer dan bij ons. De moeilijkheid van de baan wordt voornamelijk bepaald door slootjes van ongeveer een meter breed (zie achtergrond van de speler op de foto); die er zijn op 16 van de 18 holes. In een aantal gevallen tref je er soms twee of drie op één hole aan. Als je er een bal inslaat ben je hem kwijt omdat het water vol zit met waterplanten. De greenkeeper vertelde ons grijnzend dat bij de jaarlijkse schoonmaak gemiddeld zo’n 8.000 ballen worden opgevist.
Over het geheel genomen ziet de baan er aardig uit, maar omdat de hindernissen voornamelijk uit die slootjes bestaan is hij ook een beetje saai. Komt niet in mijn top drie.

De baan ligt op ongeveer anderhalf uur rijden van HGC ‘Overbrug’; de terugweg zal op het einde van de middag waarschijnlijk langer duren.

Piet de Jager

Pin It on Pinterest

Share This