Mixed Matchplay – Tweede ronde

door 30 augustus 2019

Poules lagere EGA

Poule 1 – Huub van der Vrande, Klaartje Majoor, Tonne Knaapen, Walter van de Wassenberg

Inmiddels zijn in deze poule enkele wedstrijden gespeeld. De getalenteerde Klaartje werd volledig kansloos gelaten (5/3) door Walter die vervolgens weer op zijn donder kreeg van de door de wol geverfde Tonne. Inmiddels is Huub weer terug van zijn overzomering in Spanje dus de laatste wedstrijden zullen spannend en alles beslissend zijn.

Poule 2 – Frans Vinke, Therris van de Westerlo, Claudia van Hout, Perry van Pareren

Frans Vinke is inmiddels de grote winnaar uit deze poule. ‘No Mercy Frans’ zoals zijn tegenstanders hem inmiddels noemen had geen enkele moeite met Perry ‘put’ van Pareren en de top van onze dames. 3x gespeeld en 3x hèndig gewonnen, zoals we dat op onze golfclub noemen.

Claudia had ondertussen nog eventjes van Perry gewonnen, waardoor Perry in een onderling duel met Country Therris moest gaan bepalen wie er, achter Frans, als tweede de kwartfinale in kon gaan. Helaas voor Perry was Therris op het juiste moment op tik en won ze met 3/2.

Poule 3 – Wim van de Westerlo, Huub Bozon, Angela Coolen, Leon van Zon

Dat Angela blijft verrassen blijkt wel uit het feit dat zij Leon eventjes naar huis heeft getikt (3/1). Leon is hiermee definitief uitgeschakeld, maar er deed zich wel een heel grappig iets voor. Huub Bozon had één wedstrijd gespeeld en die verloren dus MOEST nu winnen van Leon en Wim. Als dat zou gebeuren komen drie golf(st)ers op 4 punten en mogelijk zelfs in +hole-saldo gelijk te staan. Op basis van het onderlinge resultaat is geen winnaar aan te wijzen dus geldt de regel dat de HOOGSTE HCP doorgaat. Dit is in het nadeel van Huub (reglement zegt immers dat de HCP telt op het moment dat de onderlinge wedstrijd is gespeeld), omdat hij de LAAGSTE HCP heeft. Huub zal dus ruim moeten winnen van Leon en Wim om op basis van +hole-saldo door te kunnen gaan naar de tweede ronde. En als de nood aan de man is, is Huub op zijn sterkst: hij verpletterde Leon, waardoor Angela nu zeker door is en Wim en Huub onderling strijden voor een plaats in de kwartfinale.

Poule 4 – Willem Schiffers, Leo van Veghel, Marianne de Kimpe, Ellen Claessen

Willem is inmiddels definitief door naar de tweede ronde. In de laatste poulewedstrijd gaan Marianne en Ellen onderling bepalen wie er met Willem doorgaat naar de tweede ronde. Leo is uitgeschakeld door zijn verlies tegen Marianne.

Poules (iets) hogere EGA

Poule 1 – Charlotte Beekveld, Steef Deiman, Anne Schueler, Harry van de Rijdt

Steef heeft inmiddels in een onderling duel de eliminatie van Harry compleet gemaakt. Steef zal moeten winnen van Charlotte om door te gaan. Echter, mocht Anne vervolgens van Harry winnen dan krijgen we ook in deze poule drie golf(st)ers met een gelijk aantal punten en een onderling resultaat wat weg te strepen is. Het aantal +holes zal dan ook hier het verschil gaan maken.

Poule 2 – Ben Goossens, Lidy Huelck, Willy Giesbers, Piet de Jager

Ben is doorgegaan waar hij mee bezig was: het zakelijk elimineren van zijn tegenstanders. Piet was zijn volgende slachtoffer, waardoor Ben nu ongeslagen als eerste door is naar de kwartfinale.
Lidy, Willy en Piet hebben nu allen éé wedstrijd gespeeld (en verloren dus) waardoor zij onderling kunnen gaan uitmaken wie er als tweede doorgaat naar de kwartfinale.

Poule 3 – Guido Sampon, Jean-Pierre Adams, Frans Hermans, Toos de Vries

Inmiddels zijn er ook in deze poule wat onderlinge duels uitgevochten. Toos wint, zoals verwacht, eenvoudig van Guido, maar verliest achtereenvolgens van Jean-Pierre en Frans.
Omdat Frans, in een heeeeel spannende strijd, op hole 10 wint van Jean-Pierre is Frans inmiddels met twee gewonnen wedstrijden zeker van de kwartfinale. Echter, indien Frans de laatste wedstrijd wint van Guido komen de overige drie golf(st)ers alle drie op 2 punten. Het onderlinge resultaat is weg te strepen dus zal de +hole-score ook hier bepalen wie er als tweede doorgaat naar de kwartfinale. Dit zou dan alsnog Jean-Pierre zijn!
Dus Guido weet wat hij moet doen en kan aan alle onzekerheid een einde maken door simpelweg te winnen van Frans.

Poule 4 – Karin Asmussen, Brigit Bozon, Gerrit van Wylick, Frans Coolen

Karin heeft inmiddels de smaak te pakken en tikt ook Gerrit van de baan. Indien Gerrit van Brigit weet te winnen en Frans van Karin (niets is onmogelijk; Frans kijk maar naar je vrouw) dan komen ook in deze poule 3 golf(st)ers gelijk op 4 punten. Het onderlinge resultaat valt weg dus ook hier zullen de kwartfinalisten dan bepaald worden door de +hole-score.
Wint Karin, zoals simpelweg te verwachten is, gewoon van Frans dan is zij simpelweg verzekerd van de kwarfinale. Wint Gerrit vervolgens van Brigit dan zal hij als tweede doorgaan naar de kwartfinale. Echter, wint Brigit van Gerrit dan komen drie golf(st)ers gelijk te staan en jullie kennen inmiddels het verhaal: onderling resultaat gelijk dus de +hole-score is bepalend.

Hoezo een geweldig format dit Mixed Matchplay Kampioenschap 1

 

Sponsoren

Inmiddels hebben diverse sponsoren zich verbonden aan de Mixed Matchplay Competitie. Gezamenlijk gaan zij zorgen voor een fantastisch assortiment aan prijzen voor diegenen die het tot de finaledag schoppen. Langs deze weg wil ik deze mensen vast ontzettend bedanken voor hun bijdrage want dankzij hen krijgt deze wedstrijd een prijzentafel om van te smullen!

Data

Voor het spelen van de drie poulewedstrijden in de tweede ronde heeft u de tijd van maandag 17 juni 2019 tot en met vrijdag 6 september 2019. Uitslagen dienen per e-Mail te worden doorgegeven via mixedmatchplay@ziggo.nl. Ook hier geldt weer dat uitslagen die op vrijdag 6 september om 20.00 uur niet binnen zijn niet worden meegenomen in de uitslag.

De nummers 1 en 2 van iedere poule gaan door naar de laatste ronde voor het finale-weekend en bestaat uit het spelen van één wedstrijd die als volgt tot stand komt:
Nr. 1 van poule 1 speelt tegen de nr. 2 van poule 2
Nr. 2 van poule 1 speelt tegen de nr. 1 van poule 2
Nr. 1 van poule 3 speelt tegen de nr. 2 van poule 4
Nr. 2 van poule 3 speelt tegen de nr. 1 van poule 4

Voor het spelen van deze ene wedstrijd heeft u de tijd van maandag 9 september tot en met dinsdag 1 oktober. Uitslagen dienen per e-Mail te worden doorgegeven via mixedmatchplay@ziggo.nl.

De winnaars spelen op zondag 6 oktober 2019 de halve finale gevolgd door de finale of troostfinale, waarna de eerste kampioenen van het Mixed Matchplay Kampioenschap bekend zijn.

Rest mij nog u namens de Weco allen ontzettend veel plezier en succes toe te wensen. Ik zie de uitslagen en alle verdere reacties wederom graag verschijnen!

Walter van de Wassenberg

Pin It on Pinterest

Share This