Dodavo competitie

door 18 september 2019

De Dodavo-competitie 2019 zit er op. Op donderdag 5 september hebben we de laatste van 22 wedstrijden gespeeld. Traditiegetrouw gingen bij de dames en bij de heren de top-4 gezamenlijk de strijd aan om nog een plaats te stijgen in eindstand.
Bij de dames was de topfavoriet Claudia van Hout na 21 wedstrijden voor de eerste keer afwezig. Haar voorsprong in het klassement was ook zodanig groot dat ze met een gerust hart een glaasje vino kon drinken in Spanje. Met een totaalscore van 189 punten heeft ze met een straatlengte voorsprong deze competitie gewonnen. Daarbij heeft ze het clubrecord over 9 holes aangescherpt tot 37: 1 boven de baan. Een ware 9-holes kampioene. Op de tweede plaats is Karin Asmussen geëindigd met 179 punten. De derde plaats werd op de laatste dag door Joke Bekx (168) weggekaapt voor de neus van Esmee van Lieshout (165).

Bij de heren was de laatste speeldag spannend want het verschil tussen de nummers 1 en 2, Willie-Jan Verspaget (184) en Walter van de Wassenberg (182), bedroeg maar 2 punten. Beide hadden als minste score om weg te spelen een 16 staan. Het is beide heren niet gelukt om de score te verbeteren en dus bleef de competitiestand hetzelfde. Op plaats 3 eindigde Huub Bozon met 179 punten gevolgd door Michel van Kessel met 175 punten en op de vijfde plaats Willem Schiffers met 172 punten.

Het birdie-klassement

Het birdie klassement werd gewonnen door Huub Bozon met 10 birdies. Dit jaar hebben 2 twee spelers een eagle geslagen, beide op hole 3. Willie-Jan Verspaget en Frans Coolen waren die dag ook winnaar van de second neary, een ware topprestatie.

Algemeen zijn dit jaar de scores veel hoger ten opzichte van 2018 met veel scores boven de 20 Stableford-punten. Wat hier de oorzaak van is weten wij niet, maar het is opvallend. Worden we met zijn allen betere golfers?

We bedanken onze sponsoren voor alle mooie prijzen De Wit/Don Quichotte voor de doosjes ballen voor de neary en second neary, Meulendijks Drankenhandel en Wijnkoperij Stiphout voor de flessen wijn voor de dagwinnaars dames en heren, Simol voor de dagprijs winnaar en Peetee golf voor de birdies en de prijzen voor de klassement winnaars.
Helaas hebben we de foto van de klassement winnaars vergeten te maken, een verbeterpuntje voor 2020.

Alle deelnemers bedankt voor jullie inbreng in deze leuke competitie. We zien jullie graag volgend jaar terug.

De wedstrijdleiding Dodavo,
Hein, Frans en Leon

Pin It on Pinterest

Share This