Geef door die pen…

door 30 september 2019

De caddiemasters

Op verzoek van Grė de Heer heb ik de pen ter hand genomen. Of het nu rond acht uur is of het loopt tegen zessen, de golfbaan wordt dagelijks bemand door de caddiemasters. Naast het gastheer/-vrouw zijn worden tal van zaken door de caddiemaster verzorgd.

Een team van 22 leden van onze golfclub verzorgt volgens een vastgesteld schema hun diensten. Na het openen van de ruimten in het clubhuis begint hij/haar dag met het openen van de buggyruimtes, het opstarten van de administratieve systemen en het afstemmen met de greenkeeper over de baanstatus. In die gevallen dat er specifieke informatie voor de leden en gasten nodig is, wordt er op het groene bord bij de ingang bekend gemaakt of er sprake is van baanonderhoud, tee-sluiting-uren en dergelijke. Altijd de moeite waard even te checken.

In de loop van de dag maken de leden zich bekend via de zuil in de caddiemaster-ruimte. Waar inschrijven om een of andere reden niet werkt, schiet de caddiemaster te hulp. Niet-leden doen hetzelfde, tenzij zij onbekend zijn met de zuil. Door deze registratie heeft de club inzicht wie er in de baan is en kan er bij calamiteiten gericht worden gehandeld. In het slechtste geval wordt de AED meegenomen of op een andere manier te hulp geschoten. Ook het upgraden van drivingrange-sleutels wordt verzorgd door de caddiemasters.

De alliantie-spelers

Mede door de afspraken met golf-allianties komen regelmatig spelers van de daarbij aangesloten golfclubs bij ons spelen. In sommige gevallen is het voor hen een combinatie van golf spelen op HGC en de omgeving van Helmond verkennen. Onlangs hadden twee spelers van De Kurenpolder hun fietsen meegenomen en vroegen waar zij naar toe konden fietsen. Dankzij ‘Rondje Helmond´ kan vanaf de golfclub een mooie rit door/langs Helmond worden gefietst.

Vaak worden telefonisch verzoeken gedaan om starttijden op bepaalde data te reserveren. Rekening houdend met geplande wedstrijden of baanonderhoud wordt het verzoek in het logboek geschreven. In sommige gevallen willen gasten ook gebruik maken van een golf-arrangement, wat dan ook wordt afgestemd met de mensen van TIEN. Handig hulpmiddel voor spelers is de website, waar up-to-date info te vinden is over de baanstatus, geplande wedstrijden en dergelijke (zie https://hgc-overbrug.nl). In die gevallen waar de caddiemaster geen antwoord kan geven, wordt de juiste persoon aangereikt.

Ter afsluiting, het komt regelmatig voor dat er voorwerpen zijn gevonden die dan bij de caddiemasters worden bewaard.

Wie neemt de pen van mij over?

Jan Martens

Pin It on Pinterest

Share This