Matchplay kampioenschap

door 22 september 2019

Onder prachtige weersomstandigheden werd afgelopen weekend gestreden om het matchplay kampioenschap van onze club. Eigenlijk het mooiste spelletje binnen het golf, vorm van de dag, strategie en mentaliteit kunnen zeer bepalend zijn. Al is een speler op papier sterker zegt dit nog niets over de uitslag… Na het spelen van meerdere wedstrijden in een knock-out systeem mochten 4 heren en 4 dames zich opmaken voor de felbegeerde titel ‘Matchplay kampioen 2019’.

Twee nieuwe namen

Mooi om te zien dat bij de heren twee nieuwe namen speelden die in de voorrondes voor de nodige verassingen hadden gezorgd. In de halve finale speelde Leo van Veghel tegen Wim van de Westerlo, twee ervaren spelers waarbij Leo als winnaar uit de bus kwam. Marcel van Lierop speelde tegen Michel van Kessel en deze partij werd gewonnen door Marcel.

Bij de dames speelde Heidi de Greef tegen Els van Wylick  en na een spannende middag won Heidi op hole 18. Klaartje Majoor speelde tegen Therris van de Westerlo, een mooie strijd waarbij Therris won.

De finale

Na een nachtje rust de juiste mindset zien te vinden en door naar de finale. Fijn voor de spelers dat er ook wat publiek in de baan was om deze of gene aan te moedigen. Leo tegen Marcel: een fikse strijd waarbij Leo als ervaren golfer toch de langste adem had. Heidi tegen Therris was een partij die gelijk op ging maar waar Therris er uiteindelijk met de winst vandoor ging.

Proficiat Leo en Therris, een mooie prestatie. En voor volgend jaar: schrijf je in voor dit mooie spel, wees niet bang, het ‘ergste’ is dat je kunt verliezen. Meer spelers is meer wedstrijden spelen, dus een mooiere competitie.

Een deelneemster

Pin It on Pinterest

Share This