Matchplay kampioenschap

door 19 september 2019

Het was soms een harde en lange strijd voor mij in de 18-holes Matchplay wedstrijd. In de eerste ronde was ik vrij, de tweede ronde moest ik tegen Gerrit van Wylick. Alleen vergat hij met mij een afspraak te maken en mocht ik als lagere handicapper door naar de volgende ronde. Daar was Frans Hermans mijn tegenstander: een leuke strijd die in mijn voordeel uitpakte. De volgende tegenstander was Rob Majoor. Op papier een geduchte tegenstander, maar hij had af en toe een slag teveel nodig, waardoor ik in de halve finale terechtkwam.

Op naar de finale

Op zaterdag was Wim van de Westerlo, de andere finalist, moeilijk te verslaan. Na 9 holes, 2 up voor hem, moest ik na de turn alle zeilen bijzetten om dat toch nog om te zetten in 2-1 voor mij. Een geweldige strijd en fijne sportieve tegenstander! Dus gelukkig de finale bereikt!! Daarin was Marcel van Lierop mijn opponent. Van deze speler was weinig bekend, omdat hij, zoals hij vertelde, alleen nog met de business wedstrijden heeft meegedaan. Tegen hem ging de strijd gelijk op en daarom stond het bij de turn all square. Bij de tweede 9 ging het ook gelijk op. Bij hole 18 stond ik 1 up waardoor ik aan een half genoeg had om de overwinning in de wacht te slepen. Jammer voor Marcel, die bij een goede afslag de bal over de green de bosjes in sloeg. Daarna raakte hij een beetje de kluts kwijt en gaf hij zich gewonnen. Een plotseling einde aan deze merkwaardige finaleronde. En dan sta je daar als kampioen; nauwelijks te bevatten. Maar daar kwam gauw een einde aan toen iedereen mij kwam feliciteren. Nu komt eindelijk mijn naam ook op een van de schildjes in de hal. Een geweldig gevoel!

Bij de dames was Therris de sterkste in de strijd met Heidi. Bij de prijsuitreiking werden alle finalisten royaal in de bloemen gezet. Met dank aan de organisatoren en Jackey van Melis die als referee de hele dag de wedstrijd in de gaten hield en daar waar nodig met zijn regelkennis adviseerde. Ook dank aan Simol die de spelers een speelsters tijdens de wedstrijd een verfrissing aanbood.

Tot slot dank aan de enthousiaste supporters die op gepaste afstand de strijd volgden.

Leo van Veghel

Uitslag Heren

  1. Leo van Veghel
  2. Marcel van Lierop
  3. Wim van de Westerlo
  4. Michel van Kessel

Uitslag Dames

  1. Therris van de Westerlo
  2. Heidi de Greef
  3. Klaartje Majoor
  4. Els van Wylick

Pin It on Pinterest

Share This