Mixed Matchplay Kampioenschap

door 9 september 2019

De kwartfinalisten zijn bekend!

Maandenlang moesten de deelnemers vormbehoud en wedstrijdmentaliteit tonen. Pieken op het juiste moment en zich vooral nooit bij voorbaat kansloos achten. Op 9 holes bleken de verschillen zo enorm klein dat één hole verprutsen al funest voor de winst kon zijn. Gebleken is dat in de poule één wedstrijdje verliezen niet hoefde te betekenen dat je al (bijna) uitgeschakeld was voor de volgende ronde. Je moest dan wel altijd blijven doorknokken tot het laatst om het naderende verlies zo klein mogelijk te houden. In best veel gevallen gaf het onderlinge resultaat geen uitslag en dus werd opeens het aantal + holes bepalend voor wie er door zou gaan naar de volgende ronde.

Op naar het finaleweekend

Course management is bij geen enkele wedstrijd zo belangrijk gebleken als bij deze MMP kampioenschappen. Fairways raken en uit de penalty areas en hindernissen blijven waren, naast natuurlijk gewoon een beetje kunnen golfen, absolute voorwaarden om ook maar enig vooruitzicht op de winst te hebben. Er was geen enkele ruimte om weggegeven holes goed te maken, in tegenstelling tot de grote 18 holes broer en zus. Het is dan ook niet voor niets dat de zeer aanvallende golf(st)ers en longhitters bijna allemaal zijn uitgeschakeld. Onze baan, met smalle fairways en ‘verrèkkus veul’ bomen en struiken ernaast, dwingt ons allen om op veel holes wat lengte te laten schieten en in te ruilen voor precisieslagen.

Alleen de beste competitieve golf(st)ers redden het zo tot aan de kwartfinales! Alleen de absolute top van HGC ‘Overbrug’ redt het zo tot het finaleweekend.

Langs deze weg wil ik alle deelnemers alvast bedanken voor hun enthousiaste en strijdlustige deelname. Chapeau!! Vooral dankzij jullie is dit golfformat het succes geworden waar we vooraf alleen op konden hopen. Achter de schermen werken we alweer aan mogelijke kleine verbeterpuntjes (denk aan een mogelijk gelijkspel opnemen in het reglement). Gefeliciteerd aan de kwartfinalisten, deze wedstrijden zijn allemaal schitterende affiches waarvan de familiestrijd tussen Frans en Karin natuurlijk het meest in het oog springt. Voor de kwartfinalisten dus nog één wedstrijd jezelf opladen op weg naar het zo gewilde finaleweekend!

Laten we met zijn allen de wedstrijd geven wat deze verdient door in groten getale de finalisten op zondag 6 oktober aan te komen moedigen en gezellig samen na te praten over de mooie momenten die al de gespeelde wedstrijden hebben opgeleverd.

Walter van de Wassenberg

Pin It on Pinterest

Share This