Businessclub HGC ‘Overbrug’

door 29 oktober 2019

De redactie heeft zich voorgenomen in de komende nieuwsbrieven ruimte te maken om nieuwe businessclubleden van HGC ‘Overbrug’ nader te leren kennen. Dit keer is dat Ted van der Horst.

Coaching en advisering

Coaching en advisering (info@coachingenadvisering.nl) begeleidt mensen naar werk. Ze denken in mogelijkheden en niet in beperkingen. Zij kennen een tweesporen beleid. Het ene spoor richt zich op uitkeringsgerechtigden, die weer een plaats willen vinden binnen het arbeidsproces (re-integratie). Het andere spoor brengt mensen van werk naar ander werk. Aan het woord is Ted van der Horst. Deze jonge energieke vijftiger spreekt vol passie over zijn in 2006 opgerichte bedrijf. Na vijftien jaar werkzaam te zijn geweest bij UWV heeft hij deze ervaring meegenomen naar zijn nieuwe bedrijf. Nog altijd is UWV zijn belangrijkste opdrachtgever, maar ook andere bedrijven weten de weg naar ‘Coaching en advisering’ te vinden. Hij noemt dan ook graag een aantal geslaagde trajecten, waarbij van de opdrachtgever uit een nieuwe werkkring is gevonden voor een (herplaatste) medewerker. Vol trots meldt hij dat hij inmiddels binnen de regio Helmond het grootste re-integratie bedrijf is geworden, met in totaal 9 medewerkers. Ook neemt hij deel aan het UWV leveranciersoverleg, dat samenwerking tussen dergelijke bedrijven bevordert.

Privé

Ted is getrouwd met Monique en is met hun drie kinderen woonachtig in Stiphout. De drie kinderen, twee jongens van 22 en 21 en een meisje van 17 jaar wonen nog thuis. Ze zijn allemaal, net als pa, erg sportief. De weekenden bestaan dan ook voor een groot deel uit voetbal en hockey. Ted is vooral bezig met wielrennen, mountainbiken en een beetje golf. Samen met Monique heeft hij, gestimuleerd door een groepje van acht vrienden, het GVB gehaald op ’t Woold in Asten. De meesten bleven ook bij deze club hangen, maar Ted werd door Leon van Zon (in het verleden zijn zij samen bestuurslid geweest van Stiphout Vooruit) overtuigd lid te worden van de Business Club van HGC ‘Overbrug’. Daarnaast heeft hij ook nog een fietsclub, met onder anderen Frans Hermans, die om de andere zondag 75 á 100 kilometer gaat fietsen; soms afgewisseld met de mountainbike. Helaas is zijn voetbalcarrière door een zware knie blessure vroegtijdig afgebroken. Hij heeft het uiteindelijk geschopt tot contractspeler bij Helmond Sport.

Waarom golf?

Na enkele keren te zijn uitgenodigd om in te vallen bij de Business Club wedstrijden is hij enthousiast geworden voor de golfsport. Hij probeert de wedstrijddagen dan ook altijd vrij te houden. Hij vindt deze club niet alleen belangrijk voor zijn netwerk, maar vooral ook leuk en gezellig. Hij is ook van plan het komende seizoen vaker deel te nemen aan de Dodavo. Zijn doelstelling is zijn huidige handicap volgend jaar van 40 naar 30 te verlagen en misschien dat zijn echtgenote Monique ook de tijd kan vinden vaker met hem mee te gaan naar de mooie accommodatie van onze golfclub. Zijn kinderen hebben helaas niet de ambitie om op korte termijn te gaan golfen.
Wij wensen Ted veel plezier en genoegen binnen onze Business Club en de mooie golfsport.

De redactie

Pin It on Pinterest

Share This