Droppingzone bij hole 6 en 7?

door 3 oktober 2019

Wat zijn de mogelijkheden wanneer je de bal bij hole 6 in de hindernis slaat. Regel 17 van het regelboekje stelt dat je een bal in een hindernis mag spelen zoals hij ligt of de hindernis mag ontwijken met één strafslag.

Situatie:

De bal ligt net niet in het water van de rode hindernis.

Opties:

  • De bal spelen zoals hij ligt.
  • De bal, met 1 strafslag, spelen vanaf de plek waar de vorige slag werd gedaan.
  • De bal, met 1 strafslag, droppen binnen twee stoklengten van het punt waar de bal de laatste keer de grens van hindernis is gepasseerd (referentiepunt), maar niet dichter bij de hole en niet in dezelfde hindernis.

Kun je niet droppen binnen twee stoklengen zonder dat je dichter bij de hole komt dan komt deze mogelijkheid te vervallen. Cirkelen is nergens toegestaan en is dus geen optie. Vaak zal dan de bal gespeeld moeten worden vanaf de plek waar de vorige slag is gedaan, dus terug.

Het slaan van een provisionele bal indien je er bewust van bent dat de bal binnen een hindernis ligt is niet toegestaan en is daardoor geen optie.

Het niet kunnen droppen binnen twee stoklengten komt op hole 6 en 7 maar heel weinig voor, vandaar dat de Hareco ervoor heeft gekozen om geen droppingzone  te maken.

Algemeen: Bij een rode hindernis is er nog een derde mogelijkheid om de hindernis met 1 strafslag te ontwijken.

  • De bal, met 1 strafslag, droppen in een rechte lijn naar achter vanaf de hole en door het referentiepunt, maar niet in dezelfde hindernis. (blz 111 regelboekje)

Namens de Hareco veel golfplezier.

Pin It on Pinterest

Share This