Golfbaan Kromme Rijn

door 15 oktober 2019

Golfalliantie

Golfbaan Kromme Rijn ligt aan het gelijknamige riviertje van slechts 28 kilometer lang dat zich meanderend een weg heeft gebaand van Wijk bij Duurstede tot in Utrecht. Vermoedelijk is het ontstaan rond het jaar 1000 v. Chr.

De golfbaan heeft 4 par 5,  6 par 3 en 8 par 4 holes. Met zijn 5713 meter lengte is het de tweede langste baan van de Golfalliantie; als je de meters tussen de holes meetelt zal het wel de langste baan zijn.

Met zijn prachtige boompartijen, hoogteverschillen, waterpartijen en overige beplanting is het een zeer mooie baan. Als over binnenkort de vlam in het blad slaat(foto) loop je daar te golfen in een ‘Indian summer’ landschap. Dat moet geweldig zijn. Maar dan moet je ook nog goed zien te  spelen. Ook al krijg je zes strokes meer dan bij ons is het een hele klus om een score van rond de 30 stablefordpunten te halen. Behalve lange holes met diverse penalty area’s is er ook nog de moeilijke rough naast de fairways. Die ziet er met dat mooie gras van ongeveer 10 tot 15 cm hoogte vriendelijk uit maar is stug en zeer lastig bespeelbaar. De balletjes liggen nl. niet helemaal op de grond; ze drijven a.h.w. erop. Het beste is dan ze met ijzers te spelen en nog beter is het om  op de fairways te blijven.

In de top drie

De caddiemasters worden door de club ingehuurd van de exploitatie­maatschappij. Alliantiespelers kunnen in principe pas na 11 uur een teetime afspreken omdat de leden voorrang hebben van 9:00 tot 11:00 uur.

Net als bij de Nieuwegeinse golfclub is de contributie, inclusief barfee, ruim €1200 per jaar. Leden van de club verzorgen als vrijwilliger marshaldiensten. Al met al een zeer mooie en uitdagende baan die zeker in de top drie komt.

Vanaf Overbrug is het ongeveer 5 kwartier rijden; op de terugweg komt daar i.v.m. de files een half uur bij. Sommige leden blijven daar ergens overnachten en spelen de volgende dag op een andere Alliantiebaan. Je kunt ook later starten en dan pas na de files terugrijden naar Helmond.

Piet de Jager

Pin It on Pinterest

Share This