Stableford maandbeker competitie

door 15 oktober 2019

Op 4 oktober hebben we de laatste wedstrijd van deze competitie gespeeld met maar 15 inschrijvingen. Een dieptepunt in deelname dit jaar en waar ligt dit aan? We hebben dit jaar gekozen voor 6 wedstrijden in plaats van 7 maandbekers met de verwachting dat we meer inschrijvingen per wedstrijd zouden hebben. Daarbij gekozen voor een punten competitie in plaats van competitie van scores om bij ongelijke weer- en baan omstandigheden de competitie eerlijker te laten verlopen.
Mogelijk heeft deze keuze mede de deelname aan de wedstrijden negatief beïnvloed. Gemiddeld hebben 22 golfers aan deze competitie per wedstrijd deelgenomen wat vorig jaar nog 33 was. We zouden als wedstrijdleiding graag respons krijgen van jullie waarom de deelname zo matig is geweest. De wedstrijdleiding organiseert het liefst wedstrijden met zo veel mogelijk deelname. Dan krijgen we spannender competities en kunnen we leukere prijzen beschikbaar stellen. Voor ons kan dit input zijn om volgend jaar deze competitie aantrekkelijker te maken.

De eindoverwinning

Terug naar de competitie en de laatste wedstrijd want 3 spelers waren nog in de race voor de eindoverwinning van de competitie, namelijk, Leon van Zon met 29 punten, Charlotte Beekveld met 28 punten en Fred Berkers met 26 punten. Charlotte was deze wedstrijd in grootste vorm, eindigde de wedstrijd met 38 punten en was naast dag winnaar tevens winnaar van de Stableford maandbeker competitie. Tweede werd Fred met 34 punten wat ook voldoende was voor de 2e plaats in de competitie. Leon van Zon had zijn dag niet en eindigde in de achterhoede van de wedstrijd en behaalde geen punten voor de competitie en zakte terug naar de 3e plaats.

Volgend jaar blijven we deze competitie voortzetten want wat is een golfclub zonder maandbeker competities. De manier hoe we deze wedstrijden gaan organiseren is nog open. Reacties mag je direct sturen naar mijn mail adres l.vanzon@bbhmail.nl.

De wedstrijdleiding Maanbeker Stableford
Charlotte Beekveld, Walter van de Wassenberg en Leon van Zon

Pin It on Pinterest

Share This