Eentje waar muziek in zit en nog veel meer…

door 3 november 2019

Engelbert Obers, 61 jaar en een rasechte Brabander, in 1958 in Deurne geboren en daar verder getogen. Hij is een telg uit een Deurnese ondernemersfamilie: van garage Obers, annex tankstations en Ford- dealer. Zijn overgrootmoeder is in 1918 gestart met het familiebedrijf in Deurne, ook opa en vader zaten in de autowereld. In 1981, na de overname van de HAGAM-garage in Helmond, is hij zelf samen met zijn broer in de wereld van Ford gestapt. En via die weg – én zijn vriendin Rionne – werd hij een Hellemonder! Inmiddels zijn de garage-activiteiten overigens beëindigd.

Piano spelen

Engelbert heeft zijn basisonderwijs gevolgd bij de fraters en zijn middelbaar onderwijs op het Peellandcollege in Deurne om vervolgens in Tilburg zijn studie HTS-Werktuigbouwkunde af te ronden. In zijn jonge jaren moest er piano worden gespeeld, want muziek hoorde bij de opvoeding. Deze dwang heeft Engelbert maar 2,5 jaar volgehouden. Toen hij jaren later zijn kinderen verplichtte om pianoles te nemen (jaja, de goede opvoeding) bleken die minder geïnteresseerd. Eén van hen stopte zelfs voordat het betaalde jaar was afgelopen. Omdat hij dit zonde van het geld vond nam hij de lessen over. Inmiddels speelt hij met zijn kleindochter op schoot graag populaire deuntjes! Bovendien is Engelbert al vele jaren commissaris bij de Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia en liefhebber van hun concerten. De mooiste herinnering is wel een optreden in het Belgische Saint-Hubert in hun schitterende kathedraal, samen met de Jachthoorn blazers.

De golfsport

Sportief is Engelbert altijd geweest, een rasechte voetballer, waar hij, na 35 jaar, door mechanisch ongemak helaas een punt achter heeft moeten zetten. Hij is daarna golflessen met Rionne gaan volgen, om vervolgens op de Peelse Golf te Sevenum zijn GVB te behalen. Engelbert is sponsor-lid, vindt de golfsport een aangename tijdsbesteding (“héérlijk zo’n schitterende baan bijna in je achtertuin”) en probeert actief zijn niveau te behouden. Hij is regelmatig op de HGC ‘Overbrug’ te vinden en golft dan met echtgenote of een van zijn zonen. Die alle drie, via jeugdlessen bij HGC, ook een warm golfhart hebben en er zijn dan ook al diverse Obers-golf wedstrijden gespeeld. Wie er dan wint…?

Engelbert is de laatste tijd weer intensief aan het oefenen met zijn pianospel, want over een aantal maanden stapt een van zijn zonen in het huwelijksbootje en dan wil hij de Hochzeitsmarsch van Felix Mendelssohn-Bartholdy gaan spelen en dat is een hele klus! Met de piano is het als met het golven… blijven oefenen… met ongewis resultaat.

De redactie

Welke local rule is hier van toepassing?

Pin It on Pinterest

Share This