Jaarlijkse Herziening

door 11 december 2019

Aan het einde van het jaar evalueert elke handicapcommissie de ingeleverde scores van al haar golfers met handicap 36 of lager. Deze evaluatie wordt de jaarlijkse handicap herziening genoemd. Dit wordt gedaan op basis van jouw ingeleverde scores om te zien of je handicap nog overeenkomt met je speelsterkte.

Waarom is er een (jaarlijkse) handicap herziening?

De herziening is te vergelijken met een check-up van je auto. Voor jezelf en medeweggebruikers (medegolfers) is het belangrijk om er zeker van te zijn dat jouw auto (lees handicap) goed aan het (golf)verkeer kan deelnemen. Het gevolg van de (jaarlijkse) herziening is dat deelnemers aan bijvoorbeeld wedstrijden zoveel mogelijk gelijke kansen hebben. Daarnaast wordt een handicap herziening van je handicap gedaan om je meer spelplezier te geven, omdat je met de gedane aanpassing vaker in de buurt van je handicap of wellicht je handicap kunt spelen.

De spelers waarbij een aanpassing is gedaan zijn d.m.v. een mail hiervan op de hoogte gesteld.

(Meer uitleg is op de website te vinden onder /leden/commissies/hareco/jaarlijkse herziening)

Namens de HaReCo,
Klaartje Majoor

Pin It on Pinterest

Share This