De wereld staat op z’n kop door het Coronavirus

door 18 maart 2020

Van de voorzitter

De verspreiding van het Coronavirus heeft grote invloed op het maatschappelijk leven en de sport. Sportclubs zijn gesommeerd tot en met 6 april de deuren te sluiten; bestaande maatregelen worden tot genoemde datum verlengd. Dit betekent onder meer dat de NGF-competitie in 2020 afgelast is. Ook zijn de driving-range en andere oefenfaciliteiten gesloten. Gedurende deze periode worden geen golflessen gegeven.

De NGF volgt de situatie op de voet en laat zich adviseren door het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu), NOC*NSF en het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het Coronavirus krijgt steeds meer grip op Nederland. Ook onze golfclub wordt geraakt. De door het kabinet genomen maatregelen zullen ongetwijfeld invloed hebben op de sportieve én de financiële situatie van de vereniging. Helaas zullen we moeten afwachten welke maatregelen de overheid nog gaat nemen en hoelang we in deze crisissituatie blijven verkeren. Mochten er wijzigingen in de adviezen optreden, dan hoort u zo spoedig mogelijk van ons.

Golfseizoen 2020

Een nieuw golfseizoen staat voor de deur. Wanneer dit seizoen kan starten, is vanwege het Coronavirus helaas nog onbekend. Er is vernieuwing in de huidige wedstrijdkalender aangebracht, waarbij er een juiste balans bestaat tussen recreatief en competitief golf. Uiteraard hopen we dat we snel kunnen starten. De gevolgen van het wegvallen van wedstrijden zullen we in samenspraak met de Weco, te zijner tijd, bekijken. De (onderhoud)werkzaamheden aan de golfbaan blijven onverminderd doorgaan.

Zoals we op de Algemene Jaarvergadering hebben besproken, willen we – om de kosten in de hand te houden – een beroep doen op onze leden om diverse werkzaamheden zelf uit te voeren. Dit blijft overeind, maar zal pas worden opgepakt wanneer de maatregelen dit toelaten. Voorop staat ieders gezondheid. Ik wens u, mede namens het bestuur, veel sterkte en kracht toe. Pas goed op uzelf, pas goed op uw naasten.
Rest mij u, ondanks de verlate start, een prachtig, sportief golfseizoen toe te wensen. Ik hoop u binnenkort vaak te mogen begroeten op onze mooie baan!
Uw voorzitter,
Wim van de Westerlo

Sponsoren

  • GW Storage
  • Engelbert Obers
  • Pete Norman
  • Rijn Schellekens
  • Bart Spoormakers
  • Frans van den Heuvel

Pin It on Pinterest

Share This