Een club waar muziek inzit en nog veel meer…

door 3 maart 2020

Willem van de Ven – inmiddels bijna 78 – is een geboren Eindhovenaar en wel in het stadsdeel Woensel. Hij ging naar de lagere school aan de Boschdijk en daarna naar de MULO. Vervolgens ging Willem als jongste bediende werken bij Philips Nederland en volgde de avond-HBS op het van Maerlant Lyceum.
Na zijn militaire dienst werd hij assistent-productmanager Beeld en Geluid, met als specialiteit recording. Hij introduceerde de portable cassetterecorder en was bedreven in het monteren van Beeld en Geluid. Hiermee heeft Willem met de Philipsdirectie bij de grote nationale en internationale relaties lezingen en demonstraties/presentaties verzorgd en hij heeft daarvoor dus heel wat afgereisd. Later maakte hij de overstap naar de buitendienst en werd uiteindelijk National Accountmanager Audio en Video met vele contacten bij Nederlands grootste winkelketens als BCC, Makro, Megapool en Vroom en Dreesman.
Hij heeft daarvoor in een groot aantal plaatsen in Nederland gewoond, namelijk Son, Deventer, Gouda, Schoonhoven en Leusden. Willem maakte lange dagen en met 54 jaar werd hem voorgesteld het wat rustiger aan te gaan doen. Hij werd toen Sales Office Manager en later verantwoordelijk voor Business-to-Business en relatiemanagement. De verhuizing naar Brabant resulteerde in de bouw van een eigen huis in de wijk Dierdonk. In 2014 ging hij na 45 mooie Philips-jaren met pensioen. Willem is in 1996 samen met zijn vrouw Thea, via Jan Prinssen Expert, lid geworden van de HGC ‘Overbrug’.

De Business Club

Hij heeft zich op diverse terreinen ingespannen om de golfclub naar een hoger niveau te tillen. Naast actief golfer is hij lid van de Sponsor Commissie en een van de grondleggers van de, voor de vereniging zo belangrijke, Business Club, de Baancommissie. Hij maakte ook deel uit van de werkgroep die de huidige baan realiseerde en is ook nog caddiemaster. Behalve golf was ook voetbal een van zijn sporten. Hij speelde bij EVV Eindhoven, Woenselse Boys, de CJV-ers in Deventer en Jodan Boys in Gouda. Verder waren tennis in Schoonhoven en Leusden en ook toerfietsen belangrijke bezigheden. Door zijn dochters kwamen ook volleybal en hockey in beeld. Die waren zo gedreven dat ze allebei jaren op het hoogste niveau hebben gespeeld. Keepster bij SCHC 1 en Olympisch beachvolleybalster in Atlanta. Via het voorzitterschap bij de plaatselijke volleybalclub werd hij gevraagd om toernooidirecteur te worden bij het Centraal Beheer/Dynamo Volleybaltoernooi en bestuurslid van de Stichting Topvolleybal Apeldoorn.

De muziek

Willem is al vanaf de lagere school actief in de muziek via een zangkoor en kan redelijk noten lezen. Zijn eerste instrument was de gitaar en hij heeft enkele jaren bij de Blue Stiletto’s gespeeld. Vervolgens heeft hij in Schoonhoven een blaaskapel, Kleintje Pils, opgericht en via zijn relaties de muzikanten van goede instrumenten voorzien! In Dierdonk is Willem tien jaar lid geweest van zangkoor Didoko. Willem heeft naast zijn maatschappelijke loopbaan ook een prachtige muzikale loopbaan gehad en is nog steeds actief muzikant. Hij speelt inmiddels al veertien jaar bij Bloaskapel de Mierle Tonnekes, een blaasorkest van 24 personen dat dit jaar 45 jaar bestaat. Deze naam is een verbastering van het instrument Mirleton, een membranofoon, waarbij het membraan in trilling wordt gebracht door zingen of blazen. Willem treedt met dat orkest regelmatig op, maar vooral veel in Duitsland tijdens de wijnfeesten en uiteraard tijdens het carnaval.

Redactie Evergreen

Sponsoren

  • GW Storage
  • Engelbert Obers
  • Pete Norman
  • Rijn Schellekens
  • Bart Spoormakers
  • Frans van den Heuvel

Pin It on Pinterest

Share This