Jeugd start nieuw golfseizoen 2020

Door de Evergreen |
 5 maart 2020
Carnaval zit er op, het gras begint weer te groeien, het wordt weer tijd voor een nieuw golfseizoen. Mededelingen van de jeugdcommissie worden ook dit jaar niet alleen via e-mail verstuurd, maar ook via WhatsApp. Alle jeugdleden en ouders is gevraagd om het telefoonnummer waarop de WhatsApp berichten ontvangen kunnen worden door te geven als men dat wil.
Naast de WhatsApp groep voor de mededelingen is er ook een WhatsApp groep voor alle jeugdgolfers met hcp 54 of lager. Deze app is bedoeld om met elkaar golfafspraken te maken. Heb je zin om te golfen? Kijk in de baankalender van de club of de golfbaan vrij is, doe een oproep in de Jeugd golf WhatsApp groep en spreek af.
Wil je in een of beide WhatsApp groepen opgenomen worden of moet je telefoonnummer of e-mail adres gewijzigd worden stuur dan een berichtje aan jeugdcommissie@hgc-overbrug.nl. We hebben er dit jaar voor gekozen om de meeste activiteiten op zaterdagmiddag te plannen.

Opening golfseizoen jeugd

De jeugdcommissie nodigt alle jeugdleden en belangstellende ouders uit voor de aftrap van het nieuwe golfseizoen op zaterdag 4 april 2020. De start is om 15.00 uur. We starten dan met een speciale wedstrijd waaraan ook 1 ouder of ander familielid kan meedoen. De wedstrijdvorm blijft nog even een verrassing. Inschrijven via de website of de app. of een mail naar jeugdcommissie@hgc-overbrug.nl.
We rekenen er op dat je er bij bent. De jeugdgolfers die nog geen baanpermissie hebben zijn ook van harte welkom. Breng je golfspullen mee.

Informatie golflessen

Vanaf april zullen ook de jeugdgolflessen weer starten. Helaas zijn er een aantal jeugdgolfers gestopt, maar gelukkig zijn er ook weer nieuwe jeugdgolfleden bijgekomen. Als je jeugdlid bent bij HGC overbrug dan krijg je 15 weken lang 1x per week in de periode van 1 april 2020 tot 15 oktober 2020 een golf les van een van onze pro’s Arthur of Antoine.

In overleg met onze Golfpro’s zullen de lessen worden ingedeeld. Bij de indeling van de lessen wordt zo veel als mogelijk rekening gehouden met je niveau en je wensen met betrekking tot dag en tijd. Het aantal dagen/tijden waarop les wordt gegeven is ook afhankelijk van het aantal jeugdleden.

Gelet op het aantal jeugdleden is het om dit moment mogelijk om op 5 lestijden jeugdlessen in te plannen. Deze lestijden moeten nog worden afgesproken. Daarvoor vragen we je om aan te geven of je golfles wilt hebben, op welke dagen/tijden je zeker niet kunt en welke dag/tijd je grootste voorkeur heeft. Hiervoor vragen we je om voor 8 maart 2020 een formulier in te vullen.

Ga naar het formulier door op deze link te klikken:

De mogelijkheden zijn:

Dinsdag 16h00Woensdag 14h00Vrijdag 15h00Zaterdag 09h00
Dinsdag 17h00Woensdag 15h00Vrijdag 16h00Zaterdag 10h00
Dinsdag 18h00Woensdag 16h00Vrijdag 17h00Zaterdag 11h00
Woensdag 17h00Vrijdag 18h00Zaterdag 13h00
Zaterdag 14h00
Zaterdag 15h00
Zaterdag 16h00
Direct na 8 maart 2020 zullen de dagen en tijden waarop jeugd les gegeven wordt vastgesteld worden en zal de indeling van de lesgroepen gemaakt worden waarbij zoveel mogelijk naar de voorkeuren gekeken zal worden. We zullen de indeling uiterlijk 15 maart 2020 bekend maken. De lessen starten in de week van 6 april 2020.

Uiteraard is het ook mogelijk om met de Pro extra lessen tegen betaling af te spreken.

Oefenen

Om beter te kunnen golfen is het belangrijk dat je, naast de lessen ook zelf veel oefent. Jeugdspelers kunnen uiteraard gebruik maken van de gedeeltelijk overdekte driving range, de oefenomgeving met bunkers en onze oefen putting green. Lessen gaan voor! Op de driving range dient gebruik gemaakt te worden van de driving-range ballen. Deze zijn in de ballenautomaat verkrijgbaar tegen betaling. Hiervoor kun je een sleutel aanschaffen die je tegen betaling (alleen pinnen!) bij de caddiemaster kunt opwaarderen.

Jeugdleden krijgen iedere dag als ze komen oefenen 2 tikken ballen gratis. Hiervoor kunnen ze zich melden bij de caddiemaster. De tikken zijn alleen op die dag geldig, je kunt ze niet opsparen.

Spelen in de baan

Jeugdleden zonder HCP54 (GVB) mogen, na toestemming van de pro (baanpermissie) samen met mentor/ouder de baan in als de baan vrij is. De ouder dient in het bezit te zijn van HCP54 of lager. Indien de ouder geen lid is van onze club dan dient deze een greenfee te kopen. De mentor/ouder dient er op toe te zien dat de regels in acht worden genomen en dat er geen belemmering is voor andere golfspelers (tijdig doorlaten, goed gedrag e.d.)

Voor jeugdleden met HCP 54 of lager gelden dezelfde regels als voor volwassenen. HGC Overbrug kent geen vaste starttijden. Als je wilt spelen kijk je eerst in de kalender van de golfclub op de website of in de app. Als er geen wedstrijden zijn kun je naar de club, je inschrijven bij de caddiemaster en op hole 1 van start gaan.

Heb je zin om te gaan golfen met andere jeugdleden? Speciaal voor de jeugdleden is er een App groep waarin je een oproep kunt doen. Andere jeugdleden kunnen dan reageren als ze met je mee willen lopen. Wil je ook in de app groep? Stuur dan je 06 nummer naar de jeugdcommissie en vraag of je aan de groep toegevoegd kunt worden.

Jeugdgolfwedstrijden

Door de jeugdcommissie worden er in 2020 jeugd golf wedstrijden georganiseerd. Daarnaast zal de jeugdcommissie je op de hoogte houden van jeugdwedstrijden bij andere golfclubs waaraan je mee kunt doen. De meeste wedstrijden zullen op zaterdagmiddag gespeeld worden.

Hieronder het overzicht zodat je de datums alvast in je agenda kunt zetten.

Jeugdbokaal

Ook in 2020 wordt er weer een wedstrijd gespeeld om de jeugdbokaal met de grote wisselbeker als inzet. De wedstrijd om de jeugdbokaal wordt gehouden op zondag 13 september 2020.

Er wordt gespeeld in twee categorieën :

 1. 18 holes voor jeugdspelers met Handicap 36 of lager ( start 14.00 uur)
 2. 9 holes voor onze jeugdgolfers met baanpermissie of handicap 54-36. (start 14.45 uur)

HGC Jeugdgolfer 2020

Een nieuwe activiteit van de jeugdcommissie die in de plaats komt van de losse jeugdwedstrijden die de afgelopen jaren op vrijdagavond of zaterdagmiddag zijn gehouden.

In 2020 zullen er 6 jeugdgolfwedstrijden over 9 holes  worden georganiseerd waaraan alle jeugdgolfers met baanpermissie of hcp54 of lager kunnen meedoen. Je beste 3 resultaten tellen mee voor het eindklassement.

Bij een gelijke stand zal een extra matchplay wedstrijd bepalen wie de HGC jeugdgolfer 2020 is.

De jeugdwedstrijden worden gehouden op:

 1. zaterdag 9 mei 2020
 2. zaterdag 23 mei 2020
 3. zaterdag 13 juni 2020
 4. zaterdag 4 juli 2020
 5. zaterdag 15 augustus 2020
 6. zaterdag 10 oktober 2020

Indien een matchplay wedstrijd nodig is om de winnaar te bepalen wordt dit in overleg gepland. De wedstrijden beginnen om 15.30 uur.

NGF Jeugdcompetitie

Ook dit jaar doen we weer met een jeugdteam mee aan de NGF Jeugdcompetitie. In de maand juni 2020 wordt er iedere zondag een wedstrijd gespeeld. Het team bestaat uit 4 spelers per competitie dag.  Dit jaar spelen in Brunssum, Voerendaal, Geisteren en thuis. De jeugdspelers die de afgelopen jaren in het team kunnen het eerst aangeven of zij dit jaar weer competitie willen spelen.  Heb je ook interesse in het spelen in de jeugdcompetitie stuur dan even een berichtje naar de jeugdcommissie en we nemen contact met je op.

Clubwedstrijden

Jeugdleden van 15 jaar en ouder met HCP 54 of lager kunnen meedoen aan de clubwedstrijden. Dit geldt ook voor jongere jeugdleden met HCP 18 of lager.

De wedstrijdcommissie van onze club heeft voor dit jaar een nieuwe formule bedacht met een aantal nieuwe wedstrijdvormen waarbij een aantal wedstrijden waaraan je ook samen met een golfmaat  kunt deelnemen. Voor een overzicht van de wedstrijden verwijzen wij je naar de baankalender en de informatie van de WECO die via e-mail wordt gestuurd.

Een paar datums kunnen we je alvast geven:

 • Couples cup (samen met golfmaat) 20 april – 16 mei – 20 juni – 8 aug – 3 okt 2020
 • Familiewedstijd (samen met een familielid) 6 sept 2020
 • De back nine (2e negen individueel) 9 aug 2020
 • Strokeplay kampioenschap 5 juli 2020
 • Maandbeker – 18 holes het hele jaar door op verschillende zondagen
 • DoDAvo – bijna iedere donderdag

Wil je meer informatie over de verschillende spelvormen kijk dan op deze website.

Riels Jugo Open

Op zaterdag 28 maart 2020 organiseert de Golfclub Riel in Geldrop een JeugdGolf Open voor jeugdgolfers tot en met 21 jaar. Er wordt gespeeld in drie categorieën:

Cat 1. HCP 0-18.0Strokeplay bruto 18 holes13h30
Cat 2. HCP 18.1 – 36.0Stablefort 18 holes10h00
Cat 3. HCP 36.1 – 54.0Stablefort 9 holes08h30

Wil je meedoen dan dien je je zelf aan te melden. (kosten €15-€20 afhankelijk van categorie)

Meer informatie en aanmelden kan via https://www.gcriel.nl/jeugd/

Dutch Kids Open Golf Tour 2020

Heb je interesse om aan deze wedstrijden mee te doen, kijk dan op deze website.

Heb je vragen stuur ons dan een mail of app bericht. We wensen je een heel fijn golfseizoen en graag tot ziens bij de opening op zaterdag 4 april 2020.
De Jeugdcommissie
Leon Buijs, Ben van Lieshout, Eric van de Kerkhof
jeugcommissie@hgc-overbrug.nl

Sponsoren

 • GW Storage
 • Engelbert Obers
 • Pete Norman
 • Rijn Schellekens
 • Bart Spoormakers
 • Frans van den Heuvel

Pin It on Pinterest

Share This