Lintjesregen

door 29 april 2020

In dit corona-jaar is alles anders dan gebruikelijk. Wat bleef is de toekenning van koninklijke onderscheidingen aan hen die het hebben verdiend. Maar dit jaar geen feestelijke uitreiking van deze onderscheidingen maar een telefoontje van de burgemeester dat het Zijne Koninklijke Hoogheid heeft behaagd…

Wat ook bleef is dat de toekenning dit jaar niet aan een lid van onze golfclub voorbij is gegaan. Dit jaar viel de eer te beurt aan ons lid Arthur van de Walle, gynaecoloog in het Elkerliek ziekenhuis. Na wat bekend stond als de gynaecologen-kwestie in het ziekenhuis wist hij een nieuw elan te bewerkstelligen. Daarnaast was hij lid van het bestuur van de medische staf. Ook was hij vele jaren voorzitter van de afdeling Helmond van het Rode Kruis. Hij is lid van het kerkbestuur van de parochie Damiaan de Veuster. De laatste jaren is hij ook actief in het bestuur van de Stichting Sun. Een stichting die is opgericht naar aanleiding van een jongerenreis naar Ghana. Men wil niet aan een project of plaats gebonden zijn, maar zich inzetten voor medische en sociale projecten in Ghana. Een recent project is het oprichten van een couveuse-afdeling in een ziekenhuis.

Arthur is benoemd tot ridder in de orde van Oranje Nassau. De bijbehorende versierselen worden later dit jaar uitgereikt.

Redactie Evergreen,
Fons Jacobs

Sponsoren

  • GW Storage
  • Engelbert Obers
  • Pete Norman
  • Rijn Schellekens
  • Bart Spoormakers
  • Frans van den Heuvel

Pin It on Pinterest

Share This