Natuur in de baan tijdens het Coronavirus…

door 11 mei 2020

Vanaf 16 maart 2020 is onze golfbaan gesloten en dat betekent voor alle leden: geen golfspel.Voor veel leden van onze golfclub was het een vrijwel dagelijkse ontspanning met veel golfplezier. Door het corona-virus is er flink roet in het eten gegooid en moeten onze actieve golfleden een andere ontspanning zoeken om vooral in beweging te blijven.

Toch bezoek

Hoe anders is het voor onze natuurlijke vriendjes, die nu hun kans schoon zien om onze golfbaan in hun bezit te nemen. Vele soorten worden waargenomen zoals onder andere fazanten, nijlganzen, knobbelzwanen, aalscholvers, buizerds, sperwers, herten, vossen, hazen, kauwtjes, roeken, spreeuwen, gierzwaluwen en de boerenzwaluw! Het is een grote verscheidenheid aan natuurlijke vriendjes, die zich nu in alle rust kunnen gaan vestigen op en om onze golfbaan.Het levert unieke plaatjes op doordat greens, afslagplaatsen en fairways in bezit worden genomen door natuurlijke bewoners. Het is een geweldige ontwikkeling, maar het heeft ook zijn keerzijde. Vooral de overmaat aan rotganzen is een probleem, want hun vette uitwerpselen zijn niet mis en je vindt ze overal. Dus uitkijken geblazen!

Ongewenst bezoek

Een ander verschijnsel is dat tijdens het mooie weer van de afgelopen dagen onze golfbaan door een aantal dagrecreanten als rustpunt werd gebruikt. Het riante terras van ons paviljoen werd gebruikt door voornamelijk fietsers, die daar hun meegebrachte etenswaren nuttigden. Ook gezien: een verjaardagsfeestje, waarbij de afstand in acht genomen werd. Ook de rustbanken bij hole 1 en hole 5 werden gebruikt door wandelaars en klanten van de Shake Keet van de Schevelingse Inloop en dat was te zien aan de volle afvalbakken. De afvalbakken bij diverse afslagplaatsen werden volgepropt met emballage onder andere de Shake Keet. In verband met het protocol om weer te kunnen spelen zijn alle vuilnisbakken en ballenwassers buiten werking gesteld. We hopen nu maar dat het afval van de dagrecreanten niet elders op of in de omgeving van onze golfbaan zal worden gegooid. En die beesten?

Die schrikken zich rot dat er vanaf maandag weer mag worden gegolft.

Herbert en Arie

Sponsoren

  • GW Storage
  • Engelbert Obers
  • Pete Norman
  • Rijn Schellekens
  • Bart Spoormakers
  • Frans van den Heuvel

Pin It on Pinterest

Share This