Bunkers herstellen

door 7 juni 2020

Update per 12 juni:

Plaatsen in Bunkers toch weer toegestaan

Naar aanleiding van de vele vragen aan de NGF om tot een oplossing te komen voor slecht/niet geharkte bunkers in deze corona periode, is besloten om het commissies van clubs mogelijk te maken om een plaatselijke regel in te stellen die het mogelijk maakt om de bal te plaatsen in bunkers binnen een kaartlengte (15 cm), niet dichter bij de hole dan de oorspronkelijke ligging van de bal. Hierbij blijven qualifying condities mogelijk.

De Hareco heeft daarom per direct een Tijdelijke Plaatselijke Regel ingesteld in overeenstemming met de aanbeveling van de NGF.

Verkorte vorm van de plaatselijke regel

Als de bal van een speler in een bunker ligt, mag de speler éénmaal een bal plaatsen op een plek naar keuze in de bunker binnen de lengte van een scorekaart of 15 cm van de oorspronkelijke ligging van de bal, niet dichter bij de hole. 

(de uitgebreide versie kunt u terugvinden op pagina locale rules)

Het verzoek aan spelers blijft natuurlijk van kracht om de bunkers zo netjes mogelijk achter te laten door oneffenheden glad te strijken met de voet of met een club.

Voor u een kleine moeite, voor spelers na u een groot plezier!

Hareco

Pin It on Pinterest

Share This