Ballenrapen

door 18 juli 2020

Frank Wolters is een rasechte Helmonder en wie Wolters zegt, denkt meteen aan de Helmondse tandartsenfamilie. Frank heeft de Antonius lagere school gevolgd en daarna het Carolus Borromeuscollege. Zijn opa, Dr. Knippenberg, was de oprichter van deze middelbare school. Vervolgens heeft Frank in Nijmegen tandheelkunde gestudeerd en na exact 40 jaar zijn tandartspraktijk overgedragen aan zijn opvolger en is nu een pensionado.
Frank is al vanaf 2003 lid van de HGC ‘Overbrug’. Samen met een aantal hockey-vrienden van HUAC heeft hij toen de overstap gemaakt om op de voormalige HMHC-velden te gaan golfen.

Een aantal maanden geleden werd er door Wilco van Weert een avond gepland voor het werven van vrijwilligers, voor onder andere het ballenrapen. Want zoals eenieder weet is Willy van de Kerkhof, die al die jaren de driving-range bijhield, ons ontvallen. Vanwege het coronavirus kon deze vrijwilligersavond toen helaas niet doorgaan. Achter de schermen werd echter doorgewerkt en op 24 mei is Frank gevraagd om een groep samen te stellen om drie keer per week de ballen te gaan rapen.

Het lukte erg snel om 10 vrijwilligers te vinden om deze klus te gaan klaren en op 1 juni zijn zij enthousiast gestart in drie groepen:

  • maandag: Fred van Dongen, Leo van Veghel, Carel Martin en Frank Wolters,
  • woensdag: Theo van Bragt, Anton Verleg en Jos Brinkman en
  • zaterdag: Frans Coolen, Rolf van Gemert en René Stockx.
Er heerst een goede sfeer, het werk wordt als prettig ervaren en men vindt het fijn om iets voor de club te kunnen doen. Na afloop wordt er koffie gedronken, aangeboden door HGC. Via een app-groep wordt het werk verdeeld en Herbert, onze greenkeeper, die de mannen overigens prima heeft ingewerkt, zorgt ervoor dat de workhorse op de afgesproken tijd bedrijfsklaar staat.

Een prettige bijkomstigheid is natuurlijk het kostenaspect, want het heeft natuurlijk invloed op de hoogte van het onderhoudscontract met De Enk en uit het voorgaande blijkt zonneklaar de bereidheid onder onze leden om een aantal werkzaamheden in eigen beheer te gaan uitvoeren.

Is dit de opmaat naar het verder uitbreiden van werkzaamheden in eigen beheer?

De redactie

Sponsoren

  • GW Storage
  • Engelbert Obers
  • Pete Norman
  • Rijn Schellekens
  • Bart Spoormakers
  • Frans van den Heuvel

Pin It on Pinterest

Share This