Caddiemasters houden periodieke vergadering

door 10 juli 2020

Op 23 juni hielden onze caddiemasters hun periodieke vergadering. Vanwege het corona-virus werd er in twee sessies vergaderd in het clubhuis. Aanwezig waren alle caddiemasters en alles stond onder leiding van Frank de Wit en Anthony Weenink. Zij hielden een gloedvol betoog en hamerden voortdurend op de uniformiteit in de toepassing van de voorgeschreven corona-maatregelen, correctheid en vriendelijkheid.

Er ontspon zich een levendige discussie over allerlei actuele zaken, zoals het correct toepassen van het reserveringssysteem en het vastleggen in het e-golf4u systeem. Dit systeem levert, naast het geldelijke deel, ook een schat aan informatie op voor het bestuur van onze golfclub. Onze caddiemasters zijn het aanspreekpunt van HGC ‘Overbrug’ en alle leden met hun eventuele gasten dienen zich bij hen te melden. Het is van groot belang om te kunnen nagaan waar de pieken en dalen zitten in de bezetting van onze golfbaan en wie er na zijn/haar reservering niet komt opdagen en dus als ‘no show’ wordt geregistreerd. Ook moeten onze caddiemasters de namen en de NGF-nummers van de niet leden correct vast te leggen.

De golfalliantie

Tot voor kort werden golfalliantiespelers nog niet toegelaten en was het wachten op een bestuursbesluit hieromtrent. Inmiddels heeft het bestuur besloten dat per 6 juli 2020 weer golfalliantiespelers zijn toegestaan, op voorwaarde niet op donderdag, maximaal twee flights/dag en maximaal 24 uur van tevoren de starttijd reserveren. Ook wordt erop gewezen dat bij de reservering met ‘naam onbekend’ later de juiste naam worden ingevuld. Het blijkt ook een handigheidje te zijn om jouw eigen inschrijving op twee personen te houden en dus te blokkeren voor andere inschrijvers. Een ander fenomeen is het handicaptotaal van de ingeboekte flight. Is dit totaal hoog, dan kan dit wijzen op een vermoedelijke lage speelsnelheid en dus invloed kan hebben op een goede doorstroming. Bij een hoge bezettingsgraad van onze golfbaan – elke tien minuten een nieuwe flight – is dit van groot belang. Er wordt aan alle caddiemasters gevraagd hier goed naar te kijken. Er is besloten, dat per 3 juli 2020 de reserveringstijd wordt opgerekt van 24 naar 48 uur van tevoren en de marge tussen de flights wordt verkleind van 10 naar 8 minuten. Het bestuur is er alles aan gelegen, dat om een helder inzicht te verkrijgen in de dagelijkse baanbezetting, de doorstroomsnelheid, deelname van golfalliantie-leden en de namen van alle golfers met hun GVB, resp. baanpermissie!

Onze golfbaan is alweer vanaf 11 mei 2020 opengesteld en de kans bestaat dat er een verslapping gaat ontstaan in het hanteren van de voorgeschreven corona-maatregelen. Blijf alert en hanteer de corona-maatregelen consequent. Voor alle leden en hun gasten en de golfalliantiespelers geldt: bij klachten, blijf thuis! De opzet is natuurlijk dat iedereen kan genieten van onze fraaie golfbaan en dat onze caddiemasters dit allemaal mogelijk maken door te zorgen voor een goede doorstroming en een correcte toepassing van de regels. Als alles goed verloopt, heeft elke golfspeler het maximale spelplezier!

De redactie van Evergreen

Sponsoren

  • GW Storage
  • Engelbert Obers
  • Pete Norman
  • Rijn Schellekens
  • Bart Spoormakers
  • Frans van den Heuvel

Pin It on Pinterest

Share This