Presidents Cup 5 juli 2020

door 6 juli 2020

Coronatijd

Eindelijk was het zover. Geen openingswedstrijd, geen NGF-competitie, geen Handicart-wedstrijd om maar een paar voorbeelden te noemen. Maar op 5 juli werd eindelijk het golfseizoen voor onze club geopend. En meteen niet met de minste wedstrijd. Voorzitter Wim van de Westerlo nodigde de leden uit de strijd aan te gaan voor het fel begeerde ‘blauwe jasje’. Dat de uitnodiging vergezeld ging met na afloop deelname aan een door de voorzitter aangeboden BBQ heeft er mede toe bijgedragen dat maar liefst 68 deelnemers op zondag 5 juli om tien uur van start gingen voor deze 18 holes Strokeplay-wedstrijd.

Gezellige dag

Hoewel het een serieuze wedstrijd was, stond ook de gezelligheid voorop. Er werd in flights van vier niet alleen tegen elkaar maar ook mét elkaar gestreden om de punten. Dat er met zoveel deelnemers ook veel (wacht)tijd overbleef voor onderling contact maakte het alleen maar aangenamer. Na 9 holes wachtte iedereen een verrassing. Door Simol werd de deelnemers een broodje saté aangeboden of een lekkere macaroni salade. Na de volgende 9 holes wachtte de deelnemers de prijsuitreiking en een goed verzorgde BBQ.

Bedankt voorzitter

Namens de deelnemers werd door de wedstrijdcommissie een dankwoord aan de voorzitter uitgesproken. Daarbij werd aan Wim van de Westerlo een blijvende herinnering aangeboden: een tekening van hem in een voor hem karakteristieke houding, inclusief zijn onafscheidelijke sigaar. Hij was daar zichtbaar mee verguld. Een terechte waardering voor zijn grote inzet, niet alleen voor deze wedstrijd, maar ook voor zijn tomeloze inzet voor onze club als geheel. Ook op Omroep Helmond bleek deze week maar weer eens dat hij een uitstekende ambassadeur voor de HGC ‘Overbrug’ is.

Blauwe jasje

De voorzitter begon zijn praatje met Annemarie Ottenheijm te bedanken voor de fleurige verzorging van de planten en bloemen rondom het terras. Hij vergezelde zijn bedankje met een passend geschenk. Nadat diverse prijswinnaars hun verdiende prijzen voor onder andere de neary, second neary en longest drive hadden ontvangen was het moment daar om de winnaar van het ‘blauwe jasje’ te gaan huldigen. Voorwaar geen troostprijs, maar zeker een van de belangrijkste prijzen in een seizoen. Daarbij gaat het erom beter te scoren in de wedstrijd dan de score van de voorzitter. Liefst tien deelnemers hadden een betere score dan de voorzitter, die zelf echt niet slecht had gespeeld. Met een netto score van -6 stak Fred Berkers boven de anderen uit en mocht ‘het jasje’ aantrekken. Een onderscheiding die hij hoopt nog vele jaren bij officiële clubbijeenkomsten te kunnen dragen.

Zo kwam er een einde aan een dag dat met somber en bewolkt weer en een beetje motregen begon. Toch waren er enkele golfers in korte broek verschenen. En terecht, want gaandeweg verbeterde het weer en kon tijdens de gezellige BBQ zelfs worden genoten van een warm zonnetje. Een dag die kan worden bijgeschreven bij de hoogtepunten van onze club.

De redactie

Sponsoren

  • GW Storage
  • Engelbert Obers
  • Pete Norman
  • Rijn Schellekens
  • Bart Spoormakers
  • Frans van den Heuvel

Pin It on Pinterest

Share This