Strokeplay clubkampioenschappen

door 20 augustus 2020

Op zondag 16 augustus om 9.00 uur werd de eerste bal afgeslagen voor de Strokeplay clubkampioenschappen 2020. De opzet was dit jaar gewijzigd: er werden eerst 18 holes gespeeld en na de cut een beperkt aantal voor de definitieve uitslag. De Weco had het idee om een B-kampioenschap te organiseren voor de leden die 27 holes op een dag teveel vinden, maar door de erg geringe belangstelling kon dit helaas niet doorgaan.

De dames

In totaal gingen13 dames met elkaar de strijd aan; iets wat in de toekomst wel wat meer zou mogen worden. Onder zomerse omstandigheden werd fel gestreden en na 18 holes was Tonne Knaapen een klasse beter dan de concurrentie; met een bruto score van 81 had ze een voorsprong van 7 slagen op de concurrentie. In de tweede ronde heeft ze deze voorsprong niet meer uit handen gegeven en zo is ze voor de zoveelste keer de Strokeplay clubkampioene. Tonne, nogmaals van harte gefeliciteerd.
De strijd om de tweede plaats was spannend, want het verschil tussen de nummers 2 tot en met 6 was maar 3 slagen. Deze strijd werd gewonnen door de Strokeplay kampioene van 2019, Therris van de Westerlo.

De winnaars Tonne en Jitze

De heren

Bij de heren was de belangstelling erg groot voor deze wedstrijd met 30 inschrijvingen, waaronder enkele nieuwkomers die zich meteen hebben laten zien. Na 18 holes was Hans van de Wassenberg de trotse lijstaanvoeder, op 2 slagen gevolgd door broer Walter en Jitze Saasen en op 3 slagen Oskar Pawlonka.

In de tweede ronde speelde Jizte een ijzersterke partij en kwam met 40 slagen het clubhuis in. Het was wachten op de laatste flight met de gebroeders Hans en Walter van de Wassenberg en Oskar Pawlonka. Op hole 9 was al duidelijk dat de verschillen klein waren en door drie bogeys van Oskar op de laatste drie holes werd Jitze de nieuwe kampioen met bruto 124 slagen, gevolgd door Oskar met 125 en de gebroeders Hans en Walter, beiden met een score van 127 als gedeeld derde.
Jitze proficiat met deze geweldige prestatie, zeker gezien een score van 10 slagen in het begin wat je niet uit spel heeft gehaald.

De Runners Up Therris En Oskar

De totale uitslag is te vinden op de site onder Meerronde.

De wedstrijdleiding,
Diny en Leon

Sponsoren

  • GW Storage
  • Engelbert Obers
  • Pete Norman
  • Rijn Schellekens
  • Bart Spoormakers
  • Frans van den Heuvel

Pin It on Pinterest

Share This