Dodavo competitie

door 10 september 2020

Nadat het medio juni weer werd toegestaan om te gaan golfen, mochten we vanaf 1 juli wedstrijden voor de Dodavo gaan organiseren en al op 2 juli werd de eerste wedstrijd gespeeld. Onze leden hadden er zin in, want de belangstelling was deze zomer aanzienlijk met gemiddeld 40 deelnemers per avond. Hierbij waren ook veel nieuwe leden en gastspelers, hetgeen ons heeft verheugd. Dit jaar hadden we door een spontane aanmelding van twee nieuwe sponsoren meer dagprijzen. De bekende dagprijzen neary, second neary, birdy en dagwinnaar dames én heren hadden we dit jaar extra een longest rood en een longest geel.

De dames

Vanwege de korte competitie van tien speeldagen hadden we gekozen voor ‘best of 7’ om iedereen de kans te geven een (of meer) slechte scores weg te spelen. Door de zomervakantie hebben maar enkele golfers het maximale aantal van die tien wedstrijden gespeeld. Bij de dames was de competitie spannend tot de laatste speeldag. waar de vier kanshebbers op de eindzege samen hun laatste ronde liepen. Karin Asmussen, Angela Coolen, Esmee van Lieshout en Joke Bekx gingen samen de strijd aan, maar Karin als koploper gaf geen krimp en bleef eerste in het klassement. gevolgd door Angela. Esmee en Joke werden gezamenlijk derde, waarbij ook Klaartje Majoor aanschoof via een goede laatste ronde.

De heren

Bij de heren was de strijd om de eerste plaats al beslist, want nieuwkomer Bas Vogels had een voorsprong van 13 punten op de eerstvolgende belager, Frans Hermans. Samen met de derde in het klassement, Mark Verkoelen, hebben ze de finaleronde gelopen, maar de voorsprong van Bas kwam nimmer in gevaar. Frans hield stand op de tweede plaats, maar door een goede laatste ronde kwamen nog drie spelers op het zelfde aantal punten als Mark en kwamen er vier spelers op de gedeelde derde plaats. Deze heren waren Hans Wassenberg, Marcel van Lierop en Michel van Kessel.

Ook de birdy competitie was dit jaar spannend, want op de laatste dag stonden drie spelers met vier birdies gelijk bovenaan. Dit jaar was een Eagle goed voor drie punten en een birdy één punt. Twee spelers hebben in deze competitie een Eagle gescoord, waardoor deze competitie tot de laatste wedstrijd spannend was. Ondanks alle verwoede pogingen scoorde niemand van de kanshebbers een birdy en bleven Willie-Jan Verspaget, Marcel van Lierop en Leon van Zon gezamenlijk eerste.
We bedanken onze sponsoren PeeTee golf, De Wit Don Quichotte, Drankenhandel Meulendijks, Wijnkoperij Stiphout, Harotex, Nico Berkers Kantoorefficiency en Gijs/Clubhuis 10 voor alle mooie prijzen. Tijdens een lekkere BBQ werden de kampioenen 2020 gehuldigd en hebben we gezamenlijk deze competitie gezellig afgesloten.
Iedereen bedankt voor de deelname aan deze competitie die we volgend jaar natuurlijk weer op de wedstrijdkalender zetten.

Met golfgroeten,
De wedstrijdleiding

Sponsoren

  • GW Storage
  • Engelbert Obers
  • Pete Norman
  • Rijn Schellekens
  • Bart Spoormakers
  • Frans van den Heuvel

Pin It on Pinterest

Share This