Ladies Special – 8 september

door 12 september 2020

Corona en calorieën

Al meer dan een half jaar beheerst corona ons leven. Voor iedereen, van jong tot oud, is de impact enorm. Wat me in deze periode positief opviel, is dat er zo veel creatieve oplossingen zijn bedacht voor allerlei zaken. Wat dat betreft kwam Corona op een gunstig moment: tien jaar geleden waren alleen al het thuiswerken en les krijgen niet mogelijk geweest.

​Ik moet bekennen dat ik niet zo heel creatief ben, maar corona heeft mij toch ook geïnspireerd en dan met name in de keuken… Ik heb bijvoorbeeld nog nooit zoveel appeltaarten gebakken (en zonder bezoek ook opgegeten) en vele recepten beproefd, met grote instemming van mijn wederhelft.
Je bent toch een beetje zielig nu er zoveel niet kan, dus iets lekkers bij de koffie, een wijntje extra inclusief een bijbehorend hapje en ja hoor, wij doorstaan de crisis met gemak. Je begrijpt het al, aan het eind van de zomer sloeg die weegschaal weer eens op tilt, tijd om mezelf flink toe te spreken: maandag (7 september) is het uit met alle suiker, alcohol, koolhydraten enz. enz., wij gaan…

Op dieet!

Als je, behorende tot de risicogroep, al een paar maanden heel voorzichtig binnen hebt gezeten, is het heerlijk om aan het begin van de zomer weer te mogen golfen. Ook de Damesdag kon weer worden georganiseerd en het was goed om elkaar weer te zien en ook nieuwe gezichten tegen te komen.

Omdat Vriendinnendag niet kon doorgaan besloot de Damescommissie tot het organiseren van een Ladies Special op dinsdag 8 september (let op die datum):

 • Inschrijven per koppel, ik speelde met Frida de Jager, tegen 19 andere koppels
 • Ontvangst met koffie en wat lekkers
 • 9 holes Texas Scramble
 • HAPJE in de baan
 • Tijd voor (beperkt) opfrissen en koffie/borrel
 • Prijsuitreiking
 • SALADE naar keuze

Het is me gelukt om het eerste lekkers nog te laten liggen, maar toen bij de prijsuitreiking bleek dat Frida en ik hadden gewonnen moest er in onze supergezellige flight toch wel een glas wijn op worden gedronken; dat kon ik niet weigeren. En wat denk je was onze prijs? Een prachtige kaasplank gevuld met heerlijke stinkkaas, vijgenchutney, toast en noga! Daarna de heerlijke salade met geitenkaas, oh chips, hoeveel calorieën zijn dat wel niet?

Ondanks dit alles was het een heerlijke golfdag met prachtig weer, ik was heel erg tevreden over het resultaat van de wedstrijd en ik werd met open armen thuis ontvangen met zoveel lekkers.

Daar wachtte me nog een verrassing: mail van de Postcodeloterij: Gefeliciteerd, u heeft chocola gewonnen! Oh help, wat een verkeerde timing! Gelukkig heeft Frida me vanmiddag verteld dat we volgens haar stappenteller ongeveer 12.000 stappen hebben gedaan, dus er zit nu niets anders op dan héél vaak te gaan golfen.

Ik zal het met plezier doen, zeker op onze Damesdag, die ik van harte kan aanbevelen bij alle damesleden van HGC ‘Overbrug’. Commissieleden, hartelijk dank voor de perfecte organisatie.

Ans van der Elst
De foto is gemaakt door Jan van Hoof

Sponsoren

 • GW Storage
 • Engelbert Obers
 • Pete Norman
 • Rijn Schellekens
 • Bart Spoormakers
 • Frans van den Heuvel

Pin It on Pinterest

Share This