Saar aan huis ‘two tees cup’

door 29 september 2020

Zondag 27 september 2020 – HGC ‘Overbrug’, Helmond

Weer een nieuw format

Vandaag stond er wéér een van de nieuwe wedstrijdformats op de planning, the two tees cup. Er was een format bedacht, waarbij zowel de dames als de heren de oneven holes vanaf de gele teebox moesten spelen en de even holes vanaf de rode teebox. De vraag die hoorde bij deze wedstrijd was dan ook: ‘who’s the best of both tees?’

Nadat Esmee van Lieshout me in contact had gebracht met Mandy Verbakel, vestigingsmanager van Saar aan huis regio Helmond, werd de wedstrijd al snel omgedoopt tot de ‘Saar aan huis Two Tees Cup’. Mandy sponsorde een schitterende en uitgebreide prijzentafel in ruil voor aandacht voor het concept Saar aan huis binnen onze golfclub.

Dame als winnaar

Tijdens het uitreiken van de scorekaarten en de flyers van Saar aan huis sprak ik natuurlijk al heel veel enthousiaste wedstrijdspelers. De conclusie was steevast dat de wedstrijd wel gewonnen zou worden door een vrouw. De handicap verrekening was namelijk gebaseerd op het spelen van 18 holes vanaf de gele teebox, waardoor de dames 5 à 6 extra slagen meekregen in vergelijking met het spelen van de rode teebox en ze al wat meer slagen krijgen dan de heren met een vergelijkbare handicap. Voor de duidelijkheid, een heer met HCP 13 die speelt van de gele teebox krijgt 12 slagen mee terwijl een dame met HCP 13 die speelt van de gele teebox wel 19 slagen meekrijgt. Dit alles overigens niet als verwijt, maar puur als vaststelling!
De verbazing was dan ook groot toen bleek dat de volledige top-3 bestond uit uitsluitend heren. Tonne Knaapen en Heidi de Greef waren met 37 punten de eerste dames in de eindscore op een gedeelde vijfde plaats. Een meer dan keurige uitslag, maar helaas voor deze wedstrijd bij lange na niet voldoende om voor de winst te strijden.

The best of both tees

Leon Buijs, die met 41 Stableford punten al vrij vroeg het clubhuis binnenkwam, stond tot aan de laatste flight als eerste op het scorebord gevolgd door Huub Bozon met 39 Stableford punten. Na 9 holes wisten we al dat Hans van de Wassenberg aan een erg goede ronde bezig was en met 21 Stableford punten hole 9 passeerde. Zou hij het vol hebben gehouden was dan ook de vraag in het clubhuis. Het antwoord was JAZEKER!! Sterker nog: met een puntenaantal van 25 op de tweede 9 holes wist hij met een totaal van 2 slagen boven de baan een totaal score van 46 Stableford punten te behalen. De titel ‘The best of Both tees’ mag hij dan ook met trots een jaar dragen.

De prijsuitreiking

Nadat Mandy Verbakel een korte maar duidelijke toelichting had gegeven over de bedrijfsformule achter Saar aan huis was het tijd om alle prijswinnaars in het zonnetje te zetten. Nadat Karin Asmussen de aanmoedigingsprijs kreeg om vooral door te gaan na deze mindere dag werden er speciale prijzen uitgereikt aan Huub Bozon en Claudia van Hout (longest drive heren en dames), Frans Coolen (neary) en Willie-Jan Verspaget (second-neary).

Huub Bozon kreeg ook de derde prijs overhandigd uit handen van Mandy, gevolgd door Leon Buijs die de tweede prijs in ontvangst mocht nemen. De hoofdprijs was echter voor de absolute kampioen van vandaag: Hans van de Wassenberg, die tot slot op een grandioze wijze terecht zijn dank uitsprak aan de sponsor en de wedstrijdleiding en niet te vergeten alle deelnemers aan de wedstrijd van vandaag. Met zijn allen hebben we vandaag immers gemaakt tot een van de gezelligste wedstrijddagen van dit golfseizoen.

Tot snel op of rond de golfbaan,
Een trotse wedstrijdleiding!

Sponsoren

  • GW Storage
  • Engelbert Obers
  • Pete Norman
  • Rijn Schellekens
  • Bart Spoormakers
  • Frans van den Heuvel

Pin It on Pinterest

Share This