Vossenjacht

door 1 september 2020

Met goede zin de baan in met flight-genoten Hans van de Wassenberg en Franc Smits. Het was vooral een dag met een verontrustende blik omhoog: regen of geen regen. Jawel, regen dus: van miezerige motregen tot flinke stortbuien. Op dat moment moeten putten…..lukt niet.
Toch kreeg ik wel de indruk dat ik in de buffer zou kunnen gaan spelen vandaag. Daarmee al dik tevreden op 18 holes. Maar op de laatste drie holes lukte het niet meer om goed te scoren. In het clubhuis gekomen krijg je de score van Arthur te zien. Verrassende uitslag van zijn voorgespeelde ronde. Hij zet met zijn score de par van de baan. Nu je score gaan uitrekenen. Om je heen zie je iedereen peinzend gebogen over hun scorekaart. Hoe werkt dat… en heb ik goed geteld? Gelukkig heeft Hein Ottenheijm de controle over de ingevoerde scores van iedereen.

Ga ervoor!

Bij de prijsuitreiking gaf Arthur zijn ervaring prijs over het lopen van zijn eerste 18 holes op HGC ‘Overbrug’. Op de eerste 9 was hij uitgegaan van een ronde op safe spelen. Voor de tweede 9 had hij van Hein het motto meegekregen “Ga ervoor!”. Daarmee kwam Arthur met verrassende uitslagen binnen. Hij noemt HGC ‘Overbrug’ een baan die niet altijd vergevingsgezind is. Geen makkie dus.

Na het optellen van de scores kwam de uitslag: ongeveer 15 personen gingen de pro voorbij in hun scores. Jammer: goed gespeeld, maar daarmee win je deze wedstrijd niet. Vier personen bleven netjes in de achtervolging op de pro met 36 punten: Bjorn Houben, Paul van Thiel, Jos van Zuidam en ik. De scorelijst gaf aan dat ik uiteindelijk de winnaar werd van de editie 2020 van de Pro-cup.
De beste score van de dag was van Anne Siemer (de winnares van vorig jaar). Ook zij werd beloond met een leuke prijs van de Pro. Het beeldje mag een jaar lang pronken in onze prijzenkast.

Klaartje Majoor

Sponsoren

  • GW Storage
  • Engelbert Obers
  • Pete Norman
  • Rijn Schellekens
  • Bart Spoormakers
  • Frans van den Heuvel

Pin It on Pinterest

Share This