Herenochtend najaars-uitje op Crossmoor

door 13 oktober 2020

Na ontvangst rond tien uur met koffie en een heel ruime keuze van natuurlijk echte Limburgse vla, startte de eerste flight rond de klok van elf uur. Er waren 27 deelnemers .
Rond half twaalf uur startten Riny Oosthoek, Hans Blanksma en ik, Ben Goossens. Wat een prachtige baan met fairways als een tapijt, greens als een spiegel, gelegen in een prachtige natuur met heel veel mooie bomen. Water is er aan alle kanten, er zijn bunkers die overigens met perfect bunkerzand zijn gevuld. Wat een geweldig rustige omgeving! Het enige storingselement dat soms aanwezig was waren de straaljagers van het vliegveld Volkel die een oefendag hadden.
Bij de start was het weer heerlijk, maar al snel trok er toch een regenfront over ons heen dat een hole of zeven aanhield. Mijn flight klaagde niet. Er was een heel goede en gemoedelijke sfeer met gezellige communicatie, maar zeker ook een hoge scoringsdrang. En zo trotseerden wij de 18 holes op een baan die verre van gemakkelijk is en heel veel moeilijke elementen heeft.

Toch nog opgedroogd

In de namiddag hadden we heerlijk open herfstweer, droogden we allemaal op en genoten we van deze mooie golfbaan. In het clubhuis was alles goed geregeld, ruime keuze uit twee voor-, twee hoofd- en twee nagerechten die voortreffelijk verzorgd waren. Bovendien was het enorm gezellig, ondanks dat we met vieren aan een tafel zaten en we de 1,5 meter respecteerden.

Ja, en dan de uitslagen. Bijna alle spelers bleven steken op een 30 punten of minder. Eén speler scoorde één punt boven de 36. De winst is wijn en de opdracht is het verslag schrijven. Het is en blijft golf, de ene dag met een golf boven het gemiddelde en de andere dag onder die lijn. Wel had ik mij enigszins goed voorbereid door de dag ervoor naar de website van de baan te gaan. Daar stond perfect beschreven, waar je moet optee-en, waar je op de fairway moet liggen, voor het water of er voor gaan, enz. enz. Geluk speelt ook een rol: ik heb drie keer door de kruin van een boom geslagen en alle drie keer lag de bal ver achter de boom. En dan beken ik eerlijk dat ik elke maand een les pak bij Arthur Kleeven. En toch, ik heb moeten knokken voor elk punt.
Op de tweede plaats is geëindigd Frank Raijmakers en op de derde plaats Fred van Dongen. Gefeliciteerd. Jammer dat er twee niet konden meespelen vanwege ziekte: Frans van Berkel en Bart de Veer. Voor beiden van harte beterschap.
Rest mij om de donderdagochtend commissie te danken voor de organisatie en alle deelnemers voor de erg geslaagde dag.

Ben

Sponsoren

  • GW Storage
  • Engelbert Obers
  • Pete Norman
  • Rijn Schellekens
  • Bart Spoormakers
  • Frans van den Heuvel

Pin It on Pinterest

Share This