Nieuws van de Hareco

door 30 oktober 2020

Vanaf 1 november is op de baan de plaatselijke regel PLAATSEN van toepassing. Wat betekent dit voor de golfer?

Plaatsen

In de herfst en winter is hetoud, de banen zijn vaak nat en de bal vliegt en rolt minder ver. Maar gelukkig zijn er ‘winterregels’ die het leven van een golfer iets gemakkelijker maken.

Er is één winterregel die bekend is onder de naam plaatsen. Het is in feite een local rule (een plaatselijke regel, een baangebonden regel) die alleen in de koude maanden geldt en alleen op de kortgemaaide delen van de baan (bijvoorbeeld de fairways, de voorgreen en de apron rondom de green).

De winterregel plaatsen houdt in dat je de bal mag schoonmaken en plaatsen. Hier volgt de precieze formulering van de plaatselijke regel:
Een bal die op een kortgemaaid gedeelte door de baan ligt, mag zonder straf worden verplaatst of opgenomen en worden schoongemaakt. De speler moet de bal plaatsen binnen 15 cm van de plaats waar die oorspronkelijk lag, maar niet dichter bij de hole. De speler mag de bal eenmaal verplaatsen of plaatsen en nadat de bal is verplaatst of geplaatst is hij in het spel.

Noot: “kortgemaaid gedeelte” betekent elk deel van de baan, gemaaid op fairwayhoogte of lager.

Let op: het kan zijn dat de baan qualifying is ondanks dat er geplaatst mag worden. Kijk voor de actuele status van de baan op onze website of vraag het de caddiemaster.

Veel golfplezier,
Hareco

Sponsoren

  • GW Storage
  • Engelbert Obers
  • Pete Norman
  • Rijn Schellekens
  • Bart Spoormakers
  • Frans van den Heuvel

Pin It on Pinterest

Share This