Baannieuws

door 30 november 2020

De baan is vanaf 28 november niet qualifying

Nu het groeiseizoen voorbij is, is het weer tijd voor wintertees en zijn er bij vorst wintergreens. Om de baan zoveel mogelijk te sparen worden de wintertees op willekeurige plaatsen gezet. Qualifying kaarten kunnen dan ook niet meer ingevoerd worden.

Tip: Bij de baanstatus op de site kun je altijd lezen of de baan wel of niet qualifying is.

Stroke-index

De stroke-index van de holes wordt op 1 december gewijzigd. Afgelopen jaren zijn er ruim 5.000 Q-kaarten ingeleverd. Met de huidige index werd op verschillende holes goed gescoord, terwijl dat op andere holes veel minder was. Op basis van die scores is de stroke-index aangepast.

De nieuwe scorekaarten worden binnenkort gedrukt, maar de oude kaarten kun je voorlopig, zolang de baan niet qualifying is, nog gebruiken. Op de scorekaart op de site kun je de nieuwe stroke-index zien.

Handicap tabellen

In juni is de baan opnieuw beoordeeld door de NGF. Elke golfbaan heeft een eigen moeilijkheidsgraad (Course Rating). Als de moeilijkheidsfactoren per hole en per kleur in kaart zijn gebracht kan de Slope Rating worden bepaald. Dit geeft het aantal extra slagen aan dat een speler ontvangt ten opzichte van een speler met handicap nul. Hoeveel slagen dit precies zijn, is terug te zien in de nieuwe playing handicap tabellen op de site.

Op de Golf4U app en op de site onder Leden – Login/Profiel kun je per 1 december zien hoeveel slagen je met de nieuwe stroke-index krijgt.

​Aanpassingen in de baan

In de komende periode worden enkele veranderingen in de baan aangebracht.

  • De gele hindernissen in de baan worden rood.
  • De out of bounds achter de rode hindernis rechts bij hole 3 wordt gewijzigd in een verboden speelzone, gemarkeerd door rode palen met een groene kop. De resterende out-of-bounds bij hole 3 blijft ongewijzigd.
  • De rode hindernis en de out-of-bounds achter de green van hole 4 worden helemaal gewijzigd in een verboden speelzone, gemarkeerd door rode palen met een groene kop.

​Door deze aanpassingen krijgen we meer uniformiteit in de baan en wordt de snelheid in de baan verbeterd.

Voor nog meer speelplezier kijk ook eens naar Ready Golf op de site van golf.nl of op het publicatiebord in het clubhuis.

HaReCo

Sponsoren

  • GW Storage
  • Engelbert Obers
  • Pete Norman
  • Rijn Schellekens
  • Bart Spoormakers
  • Frans van den Heuvel

Pin It on Pinterest

Share This