Een bijzonder jaar…

door 12 december 2020

Terugblik seizoen Business Club 2020

Wat een bijzonder jaar is 2020 voor ons allen geweest, niet in de laatste plaats door het onverwachte Covid-19 virus dat de wereld heeft doen veranderen en waar onze geliefde golfsport flinke hinder van heeft ondervonden.

Voor de zakelijke leden die onze Business Club trouw zijn heeft Corona betekend dat precies de helft van het jaarprogramma er tussenuit is gevallen. Met initieel tien wedstrijden op het programma hebben we er uiteindelijk vijf kunnen spelen, waarvan de Nieuwjaarswedstrijd, drie business competitie wedstrijden en 1x de jaarlijkse uitwisseling met Golfclub Riel. Wel hebben we voor onze sponsoren alsnog een geweldige sponsordag kunnen verzorgen nadat we die in eerste instantie hebben moeten verzetten. Dit was een uiterst geslaagde dag onder invloed van Italiaanse sferen. Een paar Italiaanse casanova’s gaven na de dagwedstrijd met hun muziek, charme en ‘teatro e amore’ nog meer kleur, waardoor we zowaar de Corona perikelen even konden vergeten.

Een record aantal deelnemers

Een positief te vermelden punt dit jaar is dat we tijdens onze laatste twee business dagen een record aantal deelnemers hebben mogen ontvangen: twee keer ongeveer 70 deelnemers. Uniek en een teken dat onze Business Club ondanks dit opmerkelijke jaar zijn hoogtijdagen beleeft. Met trots kunnen we dan ook zeggen dat we momenteel een van de meest succesvolle golf Business Clubs zijn van deze regio, waar veel concurrentie is van andere banen om ons heen.
We hebben afgelopen jaar de beste cijfers gedraaid sinds het bestaan van de Business Club van HGC ‘Overbrug’ met een record aantal sponsor- en business-leden van bijna 60 bedrijven. Heel belangrijk voor het bestaan van onze club, aangezien de business leden een waardevolle financiële bijdrage leveren.
Namens de commissie zijn we onze zakelijke leden die zijn aangesloten dan ook erg dankbaar. Een mooie mix van trouwe bedrijven die onze club al jaren een warm hart toedragen en nieuwe leden die de afgelopen jaren zijn aangesloten en telkens zorgen voor nieuwe dynamiek.

Meedoen is gezelliger dan winnen

De kracht van onze Business Club? De Helmondse gezelligheid en gemoedelijkheid zorgen voor een bijzondere verbinding in combinatie met het zakelijke netwerk en onze uitdagende 9-holes stadsgolfbaan. Gasten die door de Businessleden worden uitgenodigd voor de competitiewedstrijden roemen de gezelligheid en de sfeer die er heerst binnen de club. Een aantal belangrijke pijlers hierbij zijn de aanpassingen van de baan, waardoor we meer uitdaging hebben gekregen, de verbouwing van ons prachtige clubhuis en het verbeterde horeca concept. Daarnaast is het principe van ‘meedoen is belangrijker dan winnen’ een gezonde basis voor een altijd gezellige en ongedwongen golfmiddag. Afgesloten met een goed verzorgd diner en een gezellige borrel, waar de meeste deelnemers steevast onderdeel van uitmaken.

Natuurlijk hadden we als commissie die gezelligheid dit jaar veel vaker aan onze leden willen aanbieden, maar werden wij door Covid-19 ook praktisch lam gelegd om iets te kunnen/mogen organiseren. Wij begrijpen de onvrede die er heerst door het beperkte programma dat we onze leden hebben kunnen bieden. Daarnaast is er ook duidelijke kritiek over de huidige situatie voor het reserveren van starttijden. Onze zakelijke leden hebben in de herfst en winterperiode praktisch geen tijd om doordeweeks te gaan golfen, waarbij alleen het weekend over blijft. Hierbij is het momenteel een wedstrijd op zich om überhaupt een starttijd te kunnen reserveren.
Als commissie zijn we daarom ook in gesprek met onze zakelijke leden en het bestuur om voor nu, maar ook kijkend naar de toekomst, een aantrekkelijk programma te kunnen blijven bieden voor de ondernemende golfer die graag wil aansluiten bij onze mooie Business Club.
Hier bestaan al mooie nieuwe ideeën over die we hopelijk verder kunnen gaan uitrollen voor het nieuwe golfseizoen. We verwachten een aansprekend programma te kunnen gaan aanbieden voor onze zakelijk leden zodat we kunnen blijven werken aan het succes van onze Business Club.
Juist in dit bijzondere jaar ontstaan weer andere kansen en ideeën, waarmee we verder kunnen. Samen zijn we sterk!
We gaan met vertrouwen vooruit kijken naar een nieuw jaar en een nieuw golfseizoen, maar denken in deze decembermaand natuurlijk ook aan onze trouwe zakelijke leden, die om het seizoen af te sluiten nog een kleinigheid van ons mogen verwachten.

Graag wens ik alle leden van HGC ‘Overbrug’ fijne feestdagen en een gezond en sportief nieuw (golf)jaar.

Met sportieve groet,
Voorzitter Business Club HGC ‘Overbrug’
Jeroen van Ganzenwinkel

Sponsoren

  • GW Storage
  • Engelbert Obers
  • Pete Norman
  • Rijn Schellekens
  • Bart Spoormakers
  • Frans van den Heuvel

Pin It on Pinterest

Share This