WHS komt met rasse schreden dichterbij

door 28 januari 2021

Hoewel het World Handicap System pas vanaf 1 maart as. operationeel is, kun je nu al zien wat je nieuwe WHS handicap wordt. Tot eind februari is het een testfase en kunnen er nog wijzigingen komen. De nieuwe handicap wordt, op basis van alle scores vanaf 1 januari 2016, met een ingewikkelde berekening door de NGF bepaald.
De spelers van onze club met een EGA-handicap tussen 20 en 32 stijgen gemiddeld meer dan 2,5 punt. De leden met een handicap lager dan 20 stijgen gemiddeld 1,5 punt en bij spelers met een handicap hoger dan 32, komen stijgingen van 5 punten of meer regelmatig voor.
Wij hebben van de leden, die in de afgelopen twee jaar meer dan 20 kaarten hebben ingeleverd, de afwijkende handicaps beoordeeld. Niet altijd waren de ingevoerde kaarten goed verwerkt, maar dit hebben wij gecorrigeerd. Op de website onder ‘mijn profiel’ kun je je nieuwe handicap met bijbehorende daggemiddelden zien.

Daggemiddelden

In de afgelopen jaren heeft de helft van de leden meer dan 20 qualifying kaarten ingeleverd. Deze leden hebben, behoudens enkele uitzonderingen, een WHS handicap die bij het spelniveau past. Bij meer dan 10 kaarten per jaar krijg je een betere weerspiegeling van je spelniveau. Dit is een goede reden om vanaf maart qualifying kaarten te gaan lopen.
Heb je vragen laat het ons weten via hareco@hgc-overbrug.nl. Wil je meer weten? Kijk ook op ngf.nl/whs.

Hareco

Sponsoren

  • GW Storage
  • Engelbert Obers
  • Pete Norman
  • Rijn Schellekens
  • Bart Spoormakers
  • Frans van den Heuvel

Pin It on Pinterest

Share This