Controleer uw pitch(en)

door 8 februari 2021

Laat handen, armen en lichaam samenwerken voor meer consistentie. Het synchroniseren van de swing is bij elke club belangrijk, maar vooral bij korte slagen die veel meer precisie vereisen. De pitch dus.

De sleutel hiertoe is dat de actie van de handen en de armen precies samenvalt met de beweging van de het lichaam. Om een gevoel te krijgen bij deze synchroniserende beweging van handen, armen en lichaam plaatst u een handdoek over uw borstkast en onder de oksels. Dit noemen we ook wel connectie van de armen en de romp. Zo krijgt u het beste gevoel wat samenwerken van de grote spieren inhoudt. Maak halve swings met een polsknik erbij en kijk of je ballen kan gaan pitchen, waarbij de handdoek op zijn plaats blijft. De enige manier om te voorkomen dat de handdoek valt, is het lichaam goed te draaien en de armen harmonieus heen en weer te bewegen. Als een van de lichaamsdelen onafhankelijk van de ander beweegt, zoals bijvoorbeeld bij een swing met de armen zonder een goede lichaamsdraai, is er weinig tot geen kans dat u consistente pitches zult slaan. In het begin voelt alles te stijf aan maar na verloop van tijd zult u merken dat alles steeds meer vanzelf gaat. Wanneer u dit heeft gedaan gaat u, zonder de handdoek, verder met oefenen en probeer dan het gevoel van synchroniseren opnieuw te ervaren in uw pitch-slag.

Leer handen, armen en lichaam samen te laten werken en u zult in staat zijn om het tempo van de swing en daarmee de afstand van uw slag te controleren. Dit is een belangrijk wapen om de vlag te kunnen aanvallen.

Veel succes met deze oefening en als er vragen zijn, dan horen wij dat graag.

De Golfschool

Sponsoren

  • GW Storage
  • Engelbert Obers
  • Pete Norman
  • Rijn Schellekens
  • Bart Spoormakers
  • Frans van den Heuvel

Pin It on Pinterest

Share This