Wedstrijdkalender 2021

door 13 februari 2021

​Beste golf(st)ers,

Hoewel Koning Winter nog volop aanwezig is in ons land is er achter de schermen weer hard gewerkt aan een mooie en uitdagende wedstrijdkalender voor het nieuwe seizoen. Een seizoen waarbij het op dit moment nog totaal onduidelijk is hoe we een mogelijke wedstrijdkalender kunnen invoeren. We zijn hierbij immers nog steeds afhankelijk van de maatregelen omtrent het Corona-virus. Veilig kunnen deelnemen aan de wedstrijden staat natuurlijk voorop, maar ook de opening van ons clubhuis is een heel belangrijke factor bij het bepalen welke wedstrijden we wel en niet kunnen uitzetten.
Op dit moment wordt het buitensporten beperkt tot een maximum van twee personen. Op het moment van schrijven is het ook nog totaal onduidelijk wanneer hier enige verandering in komt. We hopen natuurlijk dat alle strenge maatregelen en het vaccinatiebeleid snel tot de gewenste resultaten zullen gaan leiden, zodat niet alleen veel ondernemers weer licht aan de horizon zullen zien, maar wij ook ons favoriete spelletje weer als vanouds kunnen gaan oppakken.

Scenario’s

We hebben inmiddels diverse scenario’s klaarliggen en zijn er helemaal klaar voor om direct te anticiperen indien versoepelingen van de maatregelen zich aandienen. We zullen de betreffende wedstrijdkalender dan ook direct aan u communiceren op het moment dat er meer duidelijkheid is over mogelijke versoepelingen.

1 april

Omdat we ervan uitgaan dat de we de komende weken/maanden te maken krijgen met versoepelingen van de maatregelen is er besloten om een tweetal competities per 1 april as. toch van start te laten gaan. Dit zijn:

  • De Matchplay Clubkampioenschappen1
  • De GW STORAGE Stableford Cup (vervangt het Mixed Matchplay Kampioenschap)

Beide zijn wedstrijden die zelf door u worden ingepland en worden gespeeld met maximaal twee personen en passen dus perfect binnen de huidige maatregelen.

Voor beide wedstrijden geldt dat de inschrijving start op 1 maart as.

  1. Voor de Matchplay Clubkampioenschappen moeten we een kleine slag om de arm houden omdat we hiervoor wel terug moeten naar de mogelijkheid tot het spelen van 18 holes. Mocht dit vanaf 1 april niet mogelijk zijn dan wordt er op dat moment bekeken hoe we hiermee omgaan.

De Matchplay Clubkampioenschappen

De GW STORAGE Stableford Cup is dus de vervanger van het Mixed Matchplay Kampioenschap en wordt gespeeld over 9 holes. Aangezien dit een nieuw format is leggen wij het hoe en waarom van deze wedstrijd in dit schrijven hierna aan u uit.

[wpmf_pdf_embed url=”https://hgc-overbrug.nl/wp-content/uploads/2021/02/Stableford-Cup-pdf.jpg” _builder_version=”4.9.0″ _module_preset=”04a19272-1c00-4d0d-87f8-82f78aeb36ee” module_font_size=”14px”][/wpmf_pdf_embed]

Voor nu ‘STAY SAFE’ en hopelijk tot snel op of rond de golfbaan.

De WeCo.

Sponsoren

  • GW Storage
  • Engelbert Obers
  • Pete Norman
  • Rijn Schellekens
  • Bart Spoormakers
  • Frans van den Heuvel

Pin It on Pinterest

Share This