Jeugd start nieuw golfseizoen 2021

door 4 maart 2021

Het wordt weer tijd voor een nieuw golfseizoen. Na een periode met sneeuw is de zon al weer volop aan het schijnen en de golfbaan ligt er ook al weer goed bij.

Afgelopen jaar hebben we helaas als jeugdcommissie niet alles kunnen organiseren wat we graag wilden. Een aantal wedstrijden en bijv. ook de Sinterklaas activiteiten met glow in the dark golf moesten konden niet doorgaan. Mogelijk ben je de afgelopen winterperiode toch nog regelmatig op de golfbaan geweest om een rondje te lopen. Misschien heb je willen wachten op het nieuwe golfseizoen.

Door de corona situatie blijven wel een aantal dingen op dit moment anders dan in het verleden.

 • Om te kunnen golfen moet je reserveren via de website of via e-golf4u. (verderop in de nieuwsbrief leggen we dit nog een keer uit.)
 • Er kunnen op dit moment nog geen echte golfwedstrijden georganiseerd worden
 • Ons clubhuis is nog dicht
 • Met het organiseren van activiteiten moeten we rekening houden wat op dat moment mogelijk is. Daarom kunnen we nu ook nog niet het hele seizoen vooruit plannen

Ook dit jaar zullen we de meeste activiteiten van de jeugdcommissie buiten de lessen om op zaterdagmiddag plannen.

Nieuwsbrief

Als jeugdcommissie gaan we toch van start met activiteiten. In april is de seizoensopening en starten de golflessen weer. Hierover meer in deze nieuwebrief. Per 1 maart 2021 is het handicap systeem gewijzigd. Ook hierover lees je meer in deze nieuwsbrief.

Mededelingen van de jeugdcommissie worden ook dit jaar niet alleen via e-mail verstuurd, maar ook via WhatsApp. Alle jeugdleden en ouders is/wordt gevraagd om het telefoonnummer waarop de WhatsApp berichten ontvangen kunnen worden door te geven. Naast de WhatsApp groep voor de mededelingen is er ook een WhatsApp groep voor alle jeugdgolfers met hcp 54 of lager. Deze app is bedoeld om met elkaar golfafspraken te maken. Wil je in een of beide WhatsApp groepen opgenomen worden of moet je telefoonnummer of e-mail adres gewijzigd worden stuur dan een berichtje aan jeugdcommissie@hgc-overbrug.nl

Opening golfseizoen jeugd 2021

De jeugdcommissie nodigt alle jeugdleden voor de aftrap van het nieuwe golfseizoen op zaterdag 10 april 2020. De start is om 15.00 uur. Op dit moment weten we nog niet of we een echte wedstrijd kunnen organiseren. Mocht dit niet lukken dan hebben we een aantal flights gereserveerd zodat jullie de baan in kunnen. Dit geldt in ieder geval voor alle jeugdspelers met tenminste baanpermissie. Voor de jeugdspelers die nog geen baanpermissie hebben is er een alternatief.

Belangrijk: Om dit te kunnen organiseren moeten we wel vooraf weten wie er meedoen zodat we de reservering kunnen maken. Daarom vragen we je om voor donderdag 1 april 2021 door te geven of je er op 10 april bij bent of niet. Je krijgt hierover nog een apart bericht.

Informatie golflessen

Vanaf april zullen ook de jeugdgolflessen weer starten. Als je jeugdlid bent bij HGC overbrug dan krijg je zo’n 15 weken lang 1x per week in de periode van 1 april 2020 tot 15 oktober 2020 een golfles van een van onze pro’s Arthur Kleeve of Antoine de Blok. Bij de indeling van de lessen wordt door de golfpro’s zo veel als mogelijk rekening gehouden met je niveau en je wensen met betrekking tot dag en tijd. Het aantal dagen/tijden waarop les wordt gegeven is ook afhankelijk van het aantal jeugdleden. Je krijgt hierover binnenkort meer informatie van onze golfpro’s

Vragen over de golflessen:

 • Golfschool Arthur Kleeven info@arthurkleeven.nl 06 41 22 39 92
 • Antoine de Blok Golfentertaiment antoinedeblok@adbgolf.nl 06 55 89 64 54

Uiteraard is het ook mogelijk om met de Pro extra lessen tegen betaling af te spreken. Mocht je een broer of zus of een vriendje of vriendinnetje hebben die ook wil leren golfen dan kunnen die ook voor informatie bij Arthur en Antoine terecht. Je vindt ook informatie op de website van de golfclub: https://hgc-overbrug.nl/golfclub/jeugd/

Spelen in de baan – starttijd reserveren verplicht

Jeugdleden met Baanpermissie (van de Hareco) mogen samen met een mentor/ouder de baan in als de baan vrij is. De ouder dient in het bezit te zijn van HCP54 of lager. Indien de ouder geen lid is van onze club dan dient deze een greenfee te kopen. De mentor/ouder dient er op toe te zien dat de regels in acht worden genomen en dat er geen belemmering is voor andere golfspelers (tijdig doorlaten, goed gedrag e.d.)

Voor jeugdleden met HCP 54 of lager gelden dezelfde regels als voor volwassenen. Om bij HGC Overbrug te kunnen spelen moet je een starttijd reserveren. Dit kun je op dit moment 7 dagen van te voren doen, waarbij je maximaal 3 reserveringen en 1 per dag open hebt mogen staan. Als dit wijzigt wordt dit via de website bekend gemaakt. Je kunt starttijden reserveren via de website van de club. Om dit te kunnen doen moet je inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord. Ga naar “baan” en in het uitklapvester zie je onderaan starttijd reserveren.

Op je mobiele telefoon kun je ook de e-golf4u app installeren. Attentie! HGC Overbrug staat vermeld als Helmondse.

Stappen iOS/Apple
Stappen Android
1
Open Safari en ga naar https://m.eg4u.nl/
Ga naar https://m.eg4u.nl/ als u nog niet bent ingelogd.
2
Selecteer uw club uit de lijst
Klik rechtsboven op het 'meer' icoon of de drie stipjes en selecteer Toevoegen aan startscherm
3
Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in die u van de club heeft gekregen
Voer een naam in voor deze snelkoppeling en klik op Voeg toe
4
Klik op Inloggen
Klik op het zojuist aangemaakte icoon
5
Klik op het ‘delen’ icoon onderaan in het midden van het scherm
Selecteer uw club uit de lijst
6
Klik op de knop met de + > Zet op beginscherm / Add tot Home Screen
Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in die u van de club heeft gekregen
7
Voer een naam in voor deze snelkoppeling en klik op Voeg toe
Klik op Inloggen

Oefenen

Om beter te kunnen golfen is het belangrijk dat je, naast de lessen ook zelf veel oefent. Jeugdspelers kunnen uiteraard gebruik maken van de gedeeltelijk overdekte driving range, de oefenomgeving met bunkers en onze oefen putting green. Lessen gaan voor! Op de driving range dient gebruik gemaakt te worden van de driving-range ballen. Deze zijn in de ballenautomaat verkrijgbaar tegen betaling. Hiervoor kun je een sleutel aanschaffen die je tegen betaling (alleen pinnen!) bij de caddiemaster kunt opwaarderen.

Jeugdleden krijgen iedere dag als ze komen oefenen 2 tikken ballen gratis. Hiervoor kunnen ze zich melden bij de caddiemaster. De tikken zijn alleen op die dag geldig, je kunt ze niet opsparen.

Clubwedstrijden

Jeugdleden van 15 jaar en ouder met HCP 54 of lager kunnen meedoen aan de clubwedstrijden. Dit geldt ook voor jongere jeugdleden met HCP 18 of lager. Hou de website en de nieuwsbrieven van de club in de gaten voor de clubwedstrijden. Op de website van de club zie onder het tabblad commissie de wedstrijdreglementen staan waarin per wedstrijd een uitleg wordt gegeven over de spelvorm. Inmiddels is de inschrijving geopend voor de eerste wedstrijd om de GW Storage Stableford Cup.

Het nieuwe WHS – World Handicap System

Op 1 maart 2021 is het nieuwe World Handicap System ingevoerd. Waarschijnlijk heb je dit al gemerkt als je naar je handicap registratie hebt gekeken.  Je Handicap zal naar aller waarschijnlijkheid hoger zijn dan eerst. Dit heeft te maken met de nieuwe berekeningswijze waarbij de beste 8 scores van je laatste 20 kaarten bepalen wat je handicap is. Wil je meer weten over het nieuwe handicap systeem kijk dan het Youtube filmpje in dit artikel.

Je kunt je handicap op verschillende plekken zien

 • In de e-golf4u app onder tabblad
 • In de e-golf4u app en op de website van hgc overbrug onder ledenlijst
 • In de NGF App Golf.nl (te downloaden voor je mobiele telefoon)

Tip: op de website Golf.nl tref je heel veel informatie aan over golf, filmpjes, kennisvragen d.d.

Veel golfplezier

Heb je vragen stuur ons dan een mail of app bericht. We wensen je een heel fijn golfseizoen en graag tot ziens bij de opening op zaterdag 10 april 2021.

 

 

De Jeugdcommissie

Sponsoren

 • GW Storage
 • Engelbert Obers
 • Pete Norman
 • Rijn Schellekens
 • Bart Spoormakers
 • Frans van den Heuvel

Pin It on Pinterest

Share This